FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županja: Imenovana nova predsjednica Uprave "Sladorane"

ŽUPANJA, 21. ožujka 2005. (Hina) - Odlukom Nadzornog odbora županjske"Sladorane" d.d., tvrtke u većinskom državnom vlasništvu, na mjestodosadašnjeg predsjednika Uprave Marinka Paukovića imenovana jedosadašnja izvršna direktorica za financije u "Sladorani" MilicaPervan.
ŽUPANJA, 21. ožujka 2005. (Hina) - Odlukom Nadzornog odbora županjske "Sladorane" d.d., tvrtke u većinskom državnom vlasništvu, na mjesto dosadašnjeg predsjednika Uprave Marinka Paukovića imenovana je dosadašnja izvršna direktorica za financije u "Sladorani" Milica Pervan.

To je večeras za Hinu potvrdio predsjednik NO-a i pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Krešimir Filipović.

Također je rekao kako je dosadašnji predsjednik Uprave "Sladorane" Marinko Pauković sam zatražio da ga NO razriješi te dužnosti. "Pauković se smatrao moralno odgovornim što 'Sladorana' zbog vlastita propusta nije podnijela zahtjev za dodjelu uvoznih kvota sirova šećera po Uredbi o dodjeli poljoprivredno-prehrambrenih kvota za 2005.", objasnio je Filipović razloge Paukovićeve ostavke na mjesto predsjednika Uprave "Sladorane".

Marinko Pauković odbio je komentirati svoju ostavku, napomenuvši jedino kako je "Filipović jedini mjerodavan za izjave".

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) poništio je u početku ožujka natječaj za privatizaciju "Sladorane" što su u zadnje vrijeme tražili i radnici i Uprava i to po modelu tzv. radničkog dioničarstva.

Na istoj sjednici Upravni odbor HFP-a zatražio je od NO-a da ispita odgovornost Uprave zbog toga što nije podnesen zahtjev za uvozne kvote sirova šećera 2005. te da ju opozove, utvrdi li se njezina krivnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙