FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Romoeren slavio na Planici s novim svjetskim rekordom - 239 m

PLANICA, 20. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Sezona Svjetskog kupaskijaša-skakača završena je na slovenskoj Planici na veličanstvennačin, novim svjetskim rekordom Norvežanina Bjoerna Einara Romoerenaod 239 metara.
PLANICA, 20. ožujka 2005. (Hina/DPA) - Sezona Svjetskog kupa skijaša-skakača završena je na slovenskoj Planici na veličanstven način, novim svjetskim rekordom Norvežanina Bjoerna Einara Romoerena od 239 metara.

Romoeren je ujedno i pobjednik današnjeg natjecanja na Planici. Skokovima od 226 i 239 metara osvojio je 463 boda. Drugo mjesto pripalo je njegovu sunarodnjaku Roaru Ljoekelsoyu, a treći je bio Austrijanac Andreas Widhoelzl.

Do nedjelje svjetski rekorder bio je Finac Matti Hautamaeki, koji je prije dvije godine u Planici skočio 231 metar. No, do kraja današnjeg natjecanja taj je rezultat dva puta izjednačen i šest puta nadmašen.

Sve je počelo još u pokusnoj seriji. Prvo je Norvežanin Tommy Ingebrigtsen izjednačio svjetski rekord, skočivši 231 metar, a par minuta kasnije Romoeren, skokom od 234,5 metra, postavlja novi svjetski rekord.

Rekordi su nastavili padati i za vrijeme natjecanja. U drugoj seriji Hautamaeki skače 235,5 metara i ponovno postaje svjetski rekorder. No, tek na nekoliko minuta. Opet ga je prestigao Romoeren, koji je doskočio na 239 metara.

Novi svjetski rekorder mogao je postati i ukupni pobjednik Svjetskog kupa Finac Janne Ahonen, koji je u drugoj seriji skočio 240 metara. Nažalost, pao je pri doskoku, pa mu taj rezultat nije priznat. Ahonen je završio u bolnici. Pretpostavlja se da je u pitanju ozljeda leđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙