FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ceausescuova kći želi znati gdje su joj pokopani roditelji

BUKUREŠT, 18. ožujka 2005. (Hina/AFP) Petnaest godina nakon ubojstvarumunjskog diktatora Nicolae Ceausescua, njegova kći Zoja u petak jepodnijela tužbu protiv rumunjskog ministarstva obrane koje joj ne želidati dokaze da su njezini roditelji, pogubljeni 25. prosinca 1989.godine, pokopani na jednom groblju u Bukureštu.
BUKUREŠT, 18. ožujka 2005. (Hina/AFP) Petnaest godina nakon ubojstva rumunjskog diktatora Nicolae Ceausescua, njegova kći Zoja u petak je podnijela tužbu protiv rumunjskog ministarstva obrane koje joj ne želi dati dokaze da su njezini roditelji, pogubljeni 25. prosinca 1989. godine, pokopani na jednom groblju u Bukureštu.

"Pozivam ministarstvo obrane da napravi DNK analizu dvaju tijela kako bih bila sigurna da su moji roditelji Nicolae i Elena pokopani na groblju Ghencea", rekla je novinarima.

Glasnogovornik ministarstva obrane Gelaledin Nezir je potvrdio da će ministarstvo pojaviti sudskom ročištu zakazanom za 1. travnja. "Pravna služba ministarstva se priprema za taj proces", rekao je, prenosi AFP.

Komunistički diktator Nicolae Ceausecu i njegova supruga Elena su pogubljeni tijekom revolucije i pokopani tajno, tijekom noći. Kako bi izbjegle profaniranje njihovih grobova, tadašnje vlasti su ih odlučile pokopati pod lažnim imenima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙