FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neformalni sastanak ministara obrane 25-orice u Luxembourgu

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Ministri obrane zemalja članica EU-aodržavaju u petak neformalni sastanak u Luxembourgu na kojem biposebnu pozornost trebali posvetiti operaciji Altea u BiH iuspostavljanju "borbenih postrojbi" za koje se EU odlučila u okvirurazvoja svojih vojnih kapaciteta.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Ministri obrane zemalja članica EU-a održavaju u petak neformalni sastanak u Luxembourgu na kojem bi posebnu pozornost trebali posvetiti operaciji Altea u BiH i uspostavljanju "borbenih postrojbi" za koje se EU odlučila u okviru razvoja svojih vojnih kapaciteta.

Prvi dio sastanka bit će posvećen stanju na Balkanu, posebice misiji EU-a u BiH gdje je EU u prosincu prošle godine preuzeo zapovjedništvo nad međunarodnim mirovnim snagama.

Glede razvoja vojnih kapaciteta, predviđeno je formiranje 13 borbenih postrojbi s kojima bi Unija do 2007. bila sposobna izvoditi brze operacije u slučaju kriza u svijetu.

Na tom neformalnom susretu, koji se inače održava dva puta godišnje, ministri će također razgovarati o tome kako zajamčiti bolju koordinaciju, posebno vojnih službi, u slučajevima prirodnih katastrofa kao što su bili tsunamiji koji su u prosincu poharali jugoistočnu Aziju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙