FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Figaro: Europska unija odlaže otvaranje pregovora sa Zagrebom

PARIZ, 16. ožujka 2005. (Hina) - "Europska Unija odlaže početakpregovora sa Zagrebom" naslov je koji jutrošnji pariški dnevnik LeFigaro daje opširnijem prilogu o Hrvatskoj povodom današnjeg sastankaministara inozemnih poslova europske dvadesetpetorice u Bruxellesu.
PARIZ, 16. ožujka 2005. (Hina) - "Europska Unija odlaže početak pregovora sa Zagrebom" naslov je koji jutrošnji pariški dnevnik Le Figaro daje opširnijem prilogu o Hrvatskoj povodom današnjeg sastanka ministara inozemnih poslova europske dvadesetpetorice u Bruxellesu.

Vladi bliski Figaro iznosi argumentaciju glavne tužiteljice haškoga tribunala Carle del Ponte o "nedovoljnoj suradnji" ali iznosi i mišljenje da se "ovo upozorenje odnosi i na druge kandidate", te u tom okviru spominje Rumunjsku čiji "napori u sanaciji njena gospodarstva ostaju nedovoljni", te Tursku koja "kasni u primjeni demokratskih reformi".

Prenosi se i mišljenje njemačke eurozastupnice Doris Pack, koja je u ponedjeljak sudjelovala u raspravi održanoj u francuskom Senatu, kako bi obaranje Hrvatske na euro-ispitu, "tog najboljeg učenika na Balkanu s izuzetkom Slovenije", moglo "obeshrabriti zemlje kao što su Bosna ili Srbija, odvraćajući ih od napora koji bi se mogli pokazati uzaludnim".

List objavljuje i prilog o odbjeglom generalu Anti Gotovini, konstatirajući kako se "junaka" jednog "svetoga rata" ne može naći. "Europska budućnost Hrvatske veliki dijelom je na njenim vlastitim plećima. Pri tome general Ante Gotovina neće biti od pomoći. Odbijajući pojaviti se pred sudom u Haagu odlučio je preuzeti ipak tešku odgovornost za posljedice koje će snositi njegova zemlja", piše Le Figaro

Naglašavajući i činjenicu da odbjegli general ima i francusko državljanstvo, Figaro ponovno navodi riječi njemačke euro-zastupnice: "Previše je samo od Hrvatske tražiti da ga uhiti. Gotovina je, naposljetku, francuski građanin. Bio je više puta primljen u francuskim veleposlanstvima. Ako se krije u Francuskoj, onda nije jedino na Hrvatskoj da ga traži".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙