FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Platini kandidat za predsjednika UEFA-e

PARIZ, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Jedan od najboljih francuskihnogometaša svih vremena Michael Platini (49) iduće godine kandidiratće se za predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA).
PARIZ, 15. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Jedan od najboljih francuskih nogometaša svih vremena Michael Platini (49) iduće godine kandidirat će se za predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA).

Platini je trenutačno član Izvršnog odbora UEFA-e i FIFA-e, te je dopredsjednik Francuskog nogometnog saveza. Prvi čovjek UEFA-e je Šveđanin Lennart Johansson, koji je najavio kako se neće ponovo kandidirati.

"O svojoj kandidaturi već sam izvjestio čelnike europske nogometne federacije. Nogomet prolazi kroz turbulentno razdoblje i ja želim sudjelovati u tim procesima i pomoći u razvitku ovog sporta. Želim pomoći da nogomet ne postane samo posao," poručio je Platini, koji je igračku karijeru proveo u Joeufu (1966-72), Nancyu (1972-79), St-Etienneu (1979-82) i Juventusu (1982-87). U dresu torinske "Stare dame" osvojio je tri talijanska naslova prvaka, te jedan Kup prvaka, a tri puta je biran za najboljeg igrača Staog kontinenta. Za francusku reprezentaciju je odigrao 72 utakmice, a najveći uspjeh ostvario je na europskom prvenstvu 1984. godine kada su "Tricolori" pred svojim navijačima osvojili prvo mjesto. Na svjetskim prvenstvima 1982. i 1986. godine igrao je u polufinalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙