FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juncker: Nema pregovora bez izručenja Gotovine Haškom sudu

ZAGREB/LUXEMBOURG, 14. ožujka 2005. (Hina) - Luksemburški premijer ipredsjedatelj Europske unije Jean-Claude Juncker rekao je uponedjeljak da pristupni pregovori EU-a s Hrvatskom neće početi učetvrtak ako dotad odbjegli general Ante Gotovina ne bude izručenMeđunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu (ICTY), priopćilo jeluksemburško predsjedništvo EU-a.
ZAGREB/LUXEMBOURG, 14. ožujka 2005. (Hina) - Luksemburški premijer i predsjedatelj Europske unije Jean-Claude Juncker rekao je u ponedjeljak da pristupni pregovori EU-a s Hrvatskom neće početi u četvrtak ako dotad odbjegli general Ante Gotovina ne bude izručen Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu (ICTY), priopćilo je luksemburško predsjedništvo EU-a.

"Pregovori će početi 17. ožujka uz uvjet da se general Gotovina izruči Sudu i to se mora učiniti", rekao je Juncker u opatiji Neumuenster u Luksemburgu, gdje se sastao s predsjednicima Odbora za vanjsku politiku nacionalnih parlamenata EU-a, Europskog parlamenta i zemalja kandidata za ulazak u Uniju.

Podsjetivši da će konačnu odluku o početku pregovora donijeti ministri vanjskih poslova EU-a u srijedu, Juncker je istaknuo da "zasad nije postignut konsenzus" o početku pristupnih pregovora.

"Uvjeti nisu ispunjeni", kazao je podsjećajući na zaključke europskog summita koji se u prosincu održao u Bruxellesu.

Tada su čelnici EU-a za 17. ožujka planirali početak pristupnih pregovora sa Zagrebom "ukoliko Hrvatska bude u potpunosti surađivala s ICTY-em".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙