FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al-Qaida osudila madridsku konferenciju "nevjernika"

DUBAI, 12. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Teroristička mreža al-Qaidanazvala je međunarodnu konferenciju u glavnom španjolskom gradu, kojomje obilježena prva godišnjica atentata izvedenog na madridskojželjezničkoj postaji 11. ožujka, okupljanjem "nevjernika" te jeistaknula da će islam pobijediti.
DUBAI, 12. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Teroristička mreža al-Qaida nazvala je međunarodnu konferenciju u glavnom španjolskom gradu, kojom je obilježena prva godišnjica atentata izvedenog na madridskoj željezničkoj postaji 11. ožujka, okupljanjem "nevjernika" te je istaknula da će islam pobijediti.

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan je kazao na trodnevnoj konferenciji u Madridu u četvrtak da svijet mora poduzeti koncentriranu akciju protiv terorizma i spriječiti ekstremiste da izvedu nuklearni napad.

"Koliko su se puta nevjernici sastali solidarno protiv islama i džihada i stajali u istom rovu s jednom idejom u svojim glavama: da se bore protiv muslimana i zlostavljaju ih", navodi se u priopćenju al-Qaide objavljenom na internetu.

Dvadesetak čelnika vlada i država, među kojima je bio i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, sudjelovalo je na konferenciji organiziranoj povodom obilježavanja prve obljetnice terorističkog napada kojeg je 11. ožujka 2004. izvela al-Qaida na madridskoj željezničkoj postaji i u kojem je poginula 191 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙