FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Haradinajev postupak u kontrastu s ponašanjem Zagreba i Beograda

ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Postupak Ramusha Haradinaja, koji jedao ostavku na mjesto predsjednika vlade Kosova i predao se sudu uHaagu, u oštrom je kontrastu s ponašanjem vlada u Hrvatskoj i Srbijikoje još moraju predati svoje optuženike, piše za The Guardian odpetka bivši britanski ministar vanjskih poslova Robin Cook.
ZAGREB, 11. ožujka 2005. (Hina) - Postupak Ramusha Haradinaja, koji je dao ostavku na mjesto predsjednika vlade Kosova i predao se sudu u Haagu, u oštrom je kontrastu s ponašanjem vlada u Hrvatskoj i Srbiji koje još moraju predati svoje optuženike, piše za The Guardian od petka bivši britanski ministar vanjskih poslova Robin Cook.

"General Ante Gotovina, koji je zapovijedao nasilnim istjerivanjem Srba iz Hrvatske, četiri godina nakon optužnice još je uvijek na slobodi. Hrvatsko ministarstvo obrane štoviše nastavlja mu plaćati vojnu mirovinu, dok ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da ga ne može naći", piše Cook. Cook upozorava i na politiku Beograda koji dozvoljava optuženicima da se dobrovoljno predaju ali ne progoni one koji to odbiju učiniti

"Haradinaj je učinio veću uslugu Kosovu potaknuvši njegov narod da prihvati vladavinu međunarodnog zakona nego bilo kojim potezom koji je mogao učiniti ostavši na dužnosti premijera. Kao rezultat, Kosovo bi sada moglo biti bliže međunarodnom prihvaćanju možebitne neovisnosti. Protivno tome, Srbiji će se biti teže oduprijeti tom ishodu ako ustraje na iskazivanju dosadašnjeg stupnja suradnje sa sudom u Haagu", zaključuje Cook svoj osvrt na optužnicu protiv Haradinaja i njegovu predaju haaškom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙