FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraljica Elizabeta Billa Gatesa proglasila vitezom

LONDON, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Britanska kraljica ElizabetaII. u srijedu je dodijelila počasnu vitešku titulu Billu Gatesu,utemeljitelju tvrtke Microsoft i jednom od najbogatijih ljudisvijeta.
LONDON, 2. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Britanska kraljica Elizabeta II. u srijedu je dodijelila počasnu vitešku titulu Billu Gatesu, utemeljitelju tvrtke Microsoft i jednom od najbogatijih ljudi svijeta.

"Ja sam počašćen i oduševljen", rekao je 49-godišnji Gates koji je titulu dobio za svoj doprinos poduzetništvu u Velikoj Britaniji i radu na smanjenju siromaštva u svijetu.

Kako nije britanski državljanin, Gates neće moći nositi titulu "sir", no bit će mu dopušteno da iza svog imena stavi kraticu viteza reda britanskog carstva - KBE.

"Velika je čast biti povezan s ovom zemljom i primiti ovu nagradu", rekao je nakon ceremonije Gates koji je državljanin SAD-a.

Među Amerikancima koji su do sada dobili istu počasnu titulu su bivši predsjednici SAD-a Ronald Reagan i George Bush senior, filmski redatelj Steven Spielberg, bivši newyorški gradonačelnik Rudi Giuliani, predsjednik američke središnje banke Alan Greenspan i zabavljač Bob Hope.

Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw, na čiji je prijedlog Gatesu dodijeljena viteška titula, pohvalio je tom prigodom Gatesa kao vodećeg svjetskog poslovnog čovjeka koji je ostvario "dubok" utjecaj i na gospodarstvo Velike Britanije.

Gatesov Microsoft u Britaniji zapošljava 2000 ljudi, a 1997. godine Gates je na sveučilištu Cambridge ustanovio svoj prvi istraživački laboratorij izvan SAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙