FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I s p r a v a k vijesti HNA 3181 "Posljednji ispraćaj D. Šeksa na Mirogoju"

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - U vijesti HNA 3181 "Posljednjiispraćaj D. Šeksa na Mirogoju" u petom odlomku u prvom redu umjesto"dekan", treba pisati "p r o d e k a n".
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - U vijesti HNA 3181 "Posljednji ispraćaj D. Šeksa na Mirogoju" u petom odlomku u prvom redu umjesto "dekan", treba pisati "p r o d e k a n".

Objavljujemo ispravljenu vijest:

POSLJEDNJI ISPRAĆAJ D. ŠEKSA NA MIROGOJU

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Domagoj Šeks, tragično preminuli sin predsjednika Hrvatskog sabora Vladmira Šeksa, ispraćen je na posljednji počinak ispred mrtvačnice zagrebačkog groblja Mirogoja, a bit će pokopan poslijepodne na osječkom Donjogradskom groblju.

Ispraćaju su uz obitelj Šeks, rodbinu i prijatelje, bili nazočni predstavnici hrvatske zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti, bivši državni dužnosnici, predstavnici političkih stranaka, gospodarskog, znanstvenog, kulturnog, sportskog i javnog života Hrvatske.

Opraštajući se u ime Filozofskog fakulteta, čiji je Domagoj bio student, prodekan za znanost Damir Boras istaknuo je kako je svima teško kada se mladi život prekine na svom pragu u 26. godini.

Domagoj je bio poseban, aktivan sudionik alternativne scene, pokretač "Fanzina" i "Attacka", krasile su ga osobnost, blagost i tolerancija, miroljubivost, nenasilje i iskrenost, rekao je Boras.

Imao je prijatelje, nastavio je prodekan, po cijelom svijetu, želio je upoznati svijet preko ljudi koji ga predstavljaju. Na putovanja je odlazio s velikim entuzijazmom, zanimala ga je i alternativna glazba, organizirao je koncerte i, unatoč brojnim aktivnostima, polovinu ispita položio je s odličnim uspjehom, rekao je Boras, napomenuvši da je Domagoju do završetka studija ostalo tek nekoliko ispita.

Profesor sociologije s Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" Benjamin Perasović rekao je da je odlazak Šekija, kako su od milja zvali Domagoja, protkan osjećajem besmisla i velike praznine jer je, istaknuo je, svaki trenutak njegova života ukazivao da život ima smisla. Studirao je sociologiju i filozofiju, imao je svestrane interese, bio je punker, anarhist i svaka mu je ideologija bila strana, rekao je Perasović. Imao je kratak, ali bogat život, kazao je Perasović.

Vjerski obred predvodio je pomoćni biskup zagrebački msgr. Josip Mrzljak.

Kovčeg s posmrtnim ostacima Domagoja Šeksa je uz zvuke "Tišine" prenesen u pogrebno vozilo, koje će ga prevesti do osječkog groblja, gdje će biti pokopan.

Domagoj Šeks smrtno je stradao u Indiji krajem prošlog mjeseca, a njegovi su posmrtni ostaci, nakon što su ga roditelji Vladimir i Marija identificirali, dopremljeni jučer u Zagreb.

Dvadesetpetogodišnji Domagoj Šeks, apsolvent studija sociologije i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, boravio je u Indiji sa svojim prijateljima nekoliko mjeseci, a tijelo mu je pronađeno na obali zapadnoindijske pokrajine Goe. Bilo mu je to drugo putovanje u Indiju.

(Hina) xdm yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙