FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posljednji ispraćaj D. Šeksa na Mirogoju

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Domagoj Šeks, tragično preminuli sinpredsjednika Hrvatskog sabora Vladmira Šeksa, ispraćen je naposljednji počinak ispred mrtvačnice zagrebačkog groblja Mirogoja, abit će pokopan poslijepodne na osječkom Donjogradskom groblju.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Domagoj Šeks, tragično preminuli sin predsjednika Hrvatskog sabora Vladmira Šeksa, ispraćen je na posljednji počinak ispred mrtvačnice zagrebačkog groblja Mirogoja, a bit će pokopan poslijepodne na osječkom Donjogradskom groblju.

Ispraćaju su uz obitelj Šeks, rodbinu i prijatelje, bili nazočni predstavnici hrvatske zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti, bivši državni dužnosnici, predstavnici političkih stranaka, gospodarskog, znanstvenog, kulturnog, sportskog i javnog života Hrvatske.

Opraštajući se u ime Filozofskog fakulteta, čiji je Domagoj bio student, prodekan za znanost Damir Boras istaknuo je kako je svima teško kada se mladi život prekine na svom pragu u 26. godini.

Domagoj je bio poseban, aktivan sudionik alternativne scene, pokretač "Fanzina" i "Attacka", krasile su ga osobnost, blagost i tolerancija, miroljubivost, nenasilje i iskrenost, rekao je Boras.

Imao je prijatelje, nastavio je dekan, po cijelom svijetu, želio je upoznati svijet preko ljudi koji ga predstavljaju. Na putovanja je odlazio s velikim entuzijazmom, zanimala ga je i alternativna glazba, organizirao je koncerte i, unatoč brojnim aktivnostima, polovinu ispita položio je s odličnim uspjehom, rekao je Boras, napomenuvši da je Domagoju do završetka studija ostalo tek nekoliko ispita.

Profesor sociologije s Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" Benjamin Perasović rekao je da je odlazak Šekija, kako su od milja zvali Domagoja, protkan osjećajem besmisla i velike praznine jer je, istaknuo je, svaki trenutak njegova života ukazivao da život ima smisla. Studirao je sociologiju i filozofiju, imao je svestrane interese, bio je punker, anarhist i svaka mu je ideologija bila strana, rekao je Perasović. Imao je kratak, ali bogat život, kazao je Perasović.

Vjerski obred predvodio je pomoćni biskup zagrebački msgr. Josip Mrzljak.

Kovčeg s posmrtnim ostacima Domagoja Šeksa je uz zvuke "Tišine" prenesen u pogrebno vozilo, koje će ga prevesti do osječkog groblja, gdje će biti pokopan.

Domagoj Šeks smrtno je stradao u Indiji krajem prošlog mjeseca, a njegovi su posmrtni ostaci, nakon što su ga roditelji Vladimir i Marija identificirali, dopremljeni jučer u Zagreb.

Dvadesetpetogodišnji Domagoj Šeks, apsolvent studija sociologije i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, boravio je u Indiji sa svojim prijateljima nekoliko mjeseci, a tijelo mu je pronađeno na obali zapadnoindijske pokrajine Goe. Bilo mu je to drugo putovanje u Indiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙