FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 2. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 2. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

VARŠAVA - Jedan je 63-godišnji Poljak imao strašne glavobolje i izgubio je tek, a pritom nije pojma imao da mu je u glavi 12 centimetara dugačka oštrica noža, objavili su poljski mediji. Liječnici u Bialystoku na istoku Poljske ostali su šokirani kad su otkrili oštricu u lubanji pacijenta. Bolesnik misli da je nož "zaradio" kad je pijan pao s kuhinjskoga stolca, makar nije bilo krvi i tada ga ništa nije ni boljelo. Poslije je našao dršku noža, ali oštrica je bila misteriozno nestala. Liječnici su oštricu izvadili bez komplikacija i čovjek je zdrav otišao kući nakon samo dva dana u bolnici.

LONDON - Harold Pinter, jedan od najznačajnijih britanskih živućih dramskih pisaca, izjavio je da više neće pisati drame te da će svoj interes usmjeriti na politiku. "Mislim da sam napisao 29 dramskih djela. Zar to nije dovoljno? Mislim da jest, barem za mene. Otkrio sam nove forme", kazao je 74-godišnji pisac za BBC. Pinter, koji je gorljiv protivnik rata u Iraku i silno se angažirao u borbi protiv takve politike, objavio je 2003. godine zbirku antiratne poezije. Vlastitog premijera, Tonya Blaira, javno je nazvao "ratnim zločincem", a SAD "zemljom kojom upravlja skupina kriminalaca". Među najpoznatijim djelima Harolda Pintera su Pazikuća, Dolazak kući i Rođendanska zabava.

LONDON - U Velikoj Britaniji političari pripadaju skupinama kod kojih je izražen nedostatak sna, doznaje se iz studije u kojoj su objavljeni rezultati dobiveni nakon proučavanja povezanosti spavanja s osam zanimanja. Zastupnici u parlamentu u prosjeku spavaju pet sati na dan, što može utjecati na sposobnost racionalnog odlučivanja, upozorava se u studiji. U vrijeme izbora samo dežurni liječnici spavaju manje od parlamentarnih zastupnika. Odvjetnici spavaju gotovo osam sati na dan, a arhitekti i majke mlađe djece u prosjeku sedam sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙