FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush će kandidirati Boltona za veleposlanika pri UN

WASHINGTON,7. ožujka 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushnamjerava kandidirati podtajnika Johna Boltona za novog američkogveleposlanika pri Ujedinjenim narodima, javili su u ponedjeljakamerički mediji pozivajući se na neimenovane vladine dužnosnike.
WASHINGTON,7. ožujka 2005.(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush namjerava kandidirati podtajnika Johna Boltona za novog američkog veleposlanika pri Ujedinjenim narodima, javili su u ponedjeljak američki mediji pozivajući se na neimenovane vladine dužnosnike.

Bolton, na kojega se u američkoj administraciji gleda kao na pristašu čvrste ruke i koji je trenutno na položaju podtajnika za kontrolu naoružanja u State Departmentu, naslijedit će Johna Danfortha, koji se povukao s mjesta veleposlanika u siječnju, javila je televizija NBC News.

Američka državna tajnica Condoleeza Rice obavijestila je o ovom izboru Odbor za vanjske odnose američkog Senata koji mora Boltona mora potvrditi na mjestu američkog veleposlanika pri UN-u, javila je američka novinska agencija Associated Press (AP).

Bolton, 56, je zbog svojih nepopustljivih stajališta i snažnih izjava stekao reputaciju kontroverzne ličnosti.

Sjeverna Koreja je bila tako nezadovoljna njegovim javnim osudama njezina nuklearnog programa da je Pyongyang odbio pregovarati s njim te je uklonjen iz američkog izaslanstva iz pregovora koji su sada u stanju mirovanja, kaže AP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙