FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Olli Rehn doputovao u Ankaru

ANKARA, 6. ožujka 2005. (Hina) - Povjerenik Europske unije zaproširenje Olli Rehn doputovao je u nedjelju u službeni radni posjetTurskoj.
ANKARA, 6. ožujka 2005. (Hina) - Povjerenik Europske unije za proširenje Olli Rehn doputovao je u nedjelju u službeni radni posjet Turskoj.

Rehnu će se u ponedjeljak pridružiti i šef luksemburške diplomacije Jean Asselborn, čija zemlja trenutno predsejda EU, te britanski državni minister Dennis MacShane. Velika Britanija će u sljedećem šestomjesečnom mandatu preuzeti ulogu predsjedavajućeg EU.

Europska trojka će, kako se najavljuje, s turskim potpredsjednikom vlade i šefom diplomacije Abdullahom Gulom razmotriti neka otovorena pitanja, poput ujedinjenja Cipra i procesa započetih demokratskih reformi u Turskoj.

Euro-turski skup u Ankari bit će prvi takve vrste nakon prošlogodišnje odluke summita EU da se s Turskom otvore pregovori o punopravnom ulasku u članstvo Europe koja se ujedinjuje.

Ti razgovori bi trebali započeti 3. listopada. Službena Ankara inzistira da pregovori započnu još u proljeće ove godine.

Turska vlada premijera Recepa Tayyipa Erdogana u međuvremenu poduzima gotovo grozničave napore da se ubrza sveobuhvatni process reformi na temeljima dostignutih europskih vrijednosti i ideala. Očekuje se da će turski parlament do početka službenih pregovora o učlanjenju u EU ispuniti sve zadane obveze, naročito o punom poštivanju ljudskih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙