FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spust Kvitfjell: Maieru pobjeda, Bode Miller četvrti

KVITFJELL, 5. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Austrijski skijaš HermannMaier pobjednik je pretposljednjeg spusta sezone Svjetskog kupaodržanog u norveškom Kvitfjellu.
KVITFJELL, 5. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Austrijski skijaš Hermann Maier pobjednik je pretposljednjeg spusta sezone Svjetskog kupa održanog u norveškom Kvitfjellu.

Prošlogodišnji ukupni pobjednik Svjetskog kupa Maier došao je do prve pobjede sezone u spustu u vremenu 1:46.10 minuta. Drugio je sa 13 stotinki sekunde zaostatka bio njegov sunarodnjak Mario Scheiber, dok je trećeplasirani Švicarac Ambrosi Hoffman bio sporiji 31 stotinku.

Kvitfjell neće ostati u dobroj uspomeni Austrijancu Michaelu Walchhoferu, koji je nakon najboljega prolaznoga vremena teško pao i izgubio priliku da već u Norveškoj osvoji naslov najboljega spustaša. Ipak, Walchhofer i dalje ima prednost od 93 boda, pa će najvjerovatnije u Lenzerheideu potvrditi naslov.

Ovako do tog naslova može Amerikanac Bode Miller, koji je završio kao četvrti i time povećao svoju prednost u borbi za naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa na 57 bodova ispred Austrijanca Benjamina Raicha, koji je u spustu bio dvanaesti.

Miller pet utrka prije kraja ima 1.303 boda, Raich 1.246, a trečeplasirani Maier 1.066 bodova.

U nedjelju se u Kvitfjellu vozi pretposljednji superveleslalom sezone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙