FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Norveški tanker u plamenu, posada spašena

OSLO, 5. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Helikopteri su u subotu spasili28 članova posade s tankera Fjord Champion koji je planuo uz južnuobalu Norveške, a spasilačke ekipe sada pokušavaju spriječitizagađenje obale, objavile su norveške vlasti.
OSLO, 5. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Helikopteri su u subotu spasili 28 članova posade s tankera Fjord Champion koji je planuo uz južnu obalu Norveške, a spasilačke ekipe sada pokušavaju spriječiti zagađenje obale, objavile su norveške vlasti.

"Sve članove posade odvezli su jutros helikopterom jer se požar na tankeru rasplamsao", kaže Ben Wikoren, glasnogovornik norveške službe spašavanja.

Agencija dpa doznala je od policije da je u subotu rano ujutro na tankeru bilo nekoliko eksplozija. Očevici kažu kako je brod teško oštećen.

Spašavanje se organizira tako da se norveški brod Fjord Champion, sagrađen 1974. i dugačak 170 metara ne bi prepolovio. Na brodu je oko osamsto tona goriva koje bi moglo zagaditi okoliš kraj grada Mandalana jugu zemlje, objavio je Reuters.

Tanker je plovio iz Liverpoola u Rostock. Sad miruje na moru, ali ne zna se drže li ga sidra ili se nasukao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙