FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 4. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 4. ožujka 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SALINA - Amerikanac Steve Fossett postao je prvi čovjek u povijesti koji je sam obišao svijet zrakoplovom bez slijetanja i opskrbljivanja gorivom. Šezdesetogodišnji američki avanturist i milijarder svojim je ultra laganim zrakoplovom Virgin Atlantic GlobalFlayer sletio u četvrtak 20,48 sati po srednjoeuropskom vremenu u zračnu luku Salina u državi Kansas. Za let oko svijeta trebalo mu je točno 67 sati i jedna minuta. Preletio je sjeverni Atlantik, sjevernu Afriku, Bliski istok, Kinu, Japan, Tihi ocean i američku zapadnu obalu. Fossett je time oborio rekord u trajanju neprekidnog leta kojeg je 1962. godine postavio bombarder B-52. Njegov je zrakoplov letio prosječnom brzinom od oko 600 kilometara na sat na visini od 13.000 metara.

WURZBURG - Organizatori afričkog glazbenog festivala u Njemačkoj objavili su u četvrtak da će od prihoda od prodanih ulaznica donirati milijun kondoma Južnoafričkoj Republici za borbu protiv AIDS-a. Glavni izvođač na 17. Afričkom festivalu, koji se održava u Wurzburgu od 26. do 29. ožujka, bit će Julian Marley, sin reggae legende Boba Marleya. Nastupit će još i zapadnoafrički umjetnik Boubacara Traorea i newyorški pjevač Lucky Peterson. Festival svake godine privuče oko 120.000 poklonika afričke glazbe.

LONDON - Britanski Kršćanski institut podnio je tužbu britanskom Vrhovnom sudu protiv BBC-ja zbog emitiranja mjuzikla o voditelju američkog talk-showa Jerryju Springeru. Institut optužuje BBC za diskriminaciju kršćana i za kršenje vlastite povelje koja ga obvezuje da "izbjegava materijal koji vrijeđa dobar ukus i pristojnost". U tom se mjuziklu prikazuju Isus, Marija i Bog kao gosti Springerovog showa, te sadrži stotine prostota. Isus je prikazan odjeven u pelene te kako poziva vraga u dvoboj psovanja. "Izvorne vjerske rasprave i kriticizam su jedna stvar, ali ova je predstava uvredljiva, sramotna, sustavno ruganje i namjerno ocrnjivanje kršćanske vjere", ocjenjuje direktor Instituta Colin Hart. BBC brani prikazivanje predstave nazivajući to ozbiljnim umjetničkim radom koji je zaradio pohvale kritika i brojne nagrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙