FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snijeg i led paralizirali Veliku Britaniju i Nizozemsku

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Nizozemsku i Veliku Britaniju jučer itijekom noći zahvatilo je nevrijeme praćeno snijegom i iznimno niskimtemperaturama, izvijestile su meteorološke postaje.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - Nizozemsku i Veliku Britaniju jučer i tijekom noći zahvatilo je nevrijeme praćeno snijegom i iznimno niskim temperaturama, izvijestile su meteorološke postaje.

U mnogim dijelovima Britanije temperatura se tijekom noći spustila na -5 stupnjeva Celzijusa, a službe za praćenje stanja na cestama upozorile su na poledicu na cestama u jugoistočnoj, središnjoj i sjevernoj Engleskoj te u istočnim pokrajinama Yorkshireu i Lincolnshireu, prenosi Reuters.

U nekim dijelovima Engleske, posebno u Kentu te u Škotskoj u srijedu je poledica prouzročila prekide u prometu. U pomoć je pozvana i vojska kako bi pomogla pacijentima koje je trebalo prebaciti do bolnica. U Kentu i Sussexu jučer je nakon obilnih snježnih padavina bilo zatvoreno više od 300 škola, a u Škotskoj 80, izvijestio je dpa.

Sa sličnim problemima susreli su se i stanovnici Nizozemske koji tako obilan snijeg ne pamte od 1979. U amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol noć sa srijede na četvrtak provelo je nekoliko tisuća putnika, a čini se da se stanje u zračnom prometu neće popraviti ni danas, jer obilan snijeg i dalje pada. Otežan je cestovni i željeznički promet, a posebno je teško u trima sjevernim pokrajinama. Na autocestama diljem zemlje dogodilo se oko 800 automobilski nesreća, a škole i javne ustanove u mnogim su dijelovima zemlje zatvorene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙