FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: odgoda pregovora ojačala bi antieuropske snage

ZAGREB,2. ožujka(Hina) - Premijer Ivo Sanader ocijenio je danas da biodgađanje početka pregovora s EU, ojačalo antieuropske snage uHrvatskoj, te se odrazilo na jačanje radikalizma u njenom susjedstvu.
ZAGREB,2. ožujka(Hina) - Premijer Ivo Sanader ocijenio je danas da bi odgađanje početka pregovora s EU, ojačalo antieuropske snage u Hrvatskoj, te se odrazilo na jačanje radikalizma u njenom susjedstvu.

Negativan scenarij ojačao bi antieurpske snage, radikalizam u Hrvatskoj, rekao je premijer nakon sastanka s čelnicima saborskih stranaka, navodeći da Hrvatska mora ići putem reformi, da put kojim ide njegova Vlada nema alternativu.

Sanader je to izjavio upitan za zajedničko pismo hrvatskog predsjednika države, Sabora i Vlade koje je danas upućeno na adrese europskih partnera.

U pismu se, naveo je Sanader, iznose ocjene Hrvatske u pogledu pozitivnog ili negativnog scenarija (vezano za datum početka pregovora), a priložen mu je i rezime izvješća upućeno haaškom Tužiteljstvu. U tom se izvješću, dodao je, pobrojava sve što je Hrvatska poduzimala u posljednih mjesec-dva da bi riješila i posljednje otvoreno pitanje u suradnji s Haagom.

Istaknuo je i da je u svim dosadašnjim razgovorima, i u dva zadnja dana u kontaktu s sedam, osam premijera, promicao interpretaciju da puna suradnja Hrvatske i Haaga znači da Hrvatska čini sve što je u njenoj moći da riješi posljednji otvoreni, tj. slučaj Gotovina.

Taj se slučaj, kaže, mora riješiti, a ta obveza ostaje i ako pregovori počnu 17. ožujka, rekao je premijer.

Opetuje da u pogledu tog datuma ostaje realist s pozitivnim predznakom, te 'priznaje' da situacija nije laka.

Pozdravio je posljednje izjave europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna, te predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙