FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanska vlada predstavila nacrt reforme BBC-a

LONDON, 2. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Britanska vlada predstavila je usrijedu nacrt reforme načina upravljanja i kontrole BBC-a, britanskejavne radio-televizije, zadržavajući njezin način financiranja putempristojbe tijekom sljedećeg desetljeća.
LONDON, 2. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Britanska vlada predstavila je u srijedu nacrt reforme načina upravljanja i kontrole BBC-a, britanske javne radio-televizije, zadržavajući njezin način financiranja putem pristojbe tijekom sljedećeg desetljeća.

BBC, kojemu obavezna pretplata u iznosu od 121 funtu godišnje, koju plaća svako britansko domaćinstvo, garantira nezavisnost i razinu kvalitete, moći će dakle sačuvati ovaj tip financiranja do 2016. godine.

Za razdoblje iza tog datuma, druge metode financiranja bit će, međutim, uzete u obzir, među kojima načelo plaćanja programa, kao za kodirane i kablovske postaje, istaknula je u srijedu ujutro ministrica kulture Tessa Jowell, predstavljajući "bijelu knjigu" vlade o BBC-u u Donjem domu parlamenta.

Vlada je najavila i namjeru ukidanja "vijeća guvernera" trenutno zaduženog za upravljanje i nadzor BBC-om, koje bi trebala zamijeniti dva nova neovisna vijeća.

U izlaganju ministrica je optužila BBC da je postao pretjerano populistički, optužujući ga da emitira neke programe "kopirane od konkurencije, te da se natječe za publiku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙