FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: rastavljao ručnu bombu i poginuo

SPLIT, 1. ožujka 2005.(Hina) - Splitsko-dalmatinska Policijska upravaizvijestila je danas kako je uzrok sinoćnje eksplozije ručne bombe ustanu u Dioklecijanovoj palači, u kojoj je poginuo 43-godišnjiSplićanin, a tri osobe teško ozlijeđene, najvjerojatnije pokušajpreminuloga da rastavi bombu za koju je mislio da je prazna.
SPLIT, 1. ožujka 2005.(Hina) - Splitsko-dalmatinska Policijska uprava izvijestila je danas kako je uzrok sinoćnje eksplozije ručne bombe u stanu u Dioklecijanovoj palači, u kojoj je poginuo 43-godišnji Splićanin, a tri osobe teško ozlijeđene, najvjerojatnije pokušaj preminuloga da rastavi bombu za koju je mislio da je prazna.

Poginuli je, kako se neslužbeno doznaje, Marko Svalina, a ozlijeđeni Boro Ladan (32) iz Vrbica, državljanin BiH, te Zorka Jurčić (46) iz Gospića i Lidija Grbeša (33) iz Splita. Ozljede svih troje opasne su za život te su nakon operativnih zahvata smješteni na kirurškom šoku i Odjelu za intenzivnu njegu splitske Kliničke bolnice. Njihovo je stanje, kažu u bolnici, stabilno, no s obzirom na težinu ozljeda moguća su pogoršanja.

Očevidom je utvrđeno kako je ručna bomba M-75 eksplodirala u kuhinji stana na prvom katu kuće u Medulićevoj ulici, gdje je pronađen metalni osigurač bombe. Po izjavi ozlijeđenih, bomba je najvjerojatnije aktivirana tako da je preminuli Svalina iz radnog stola izvadio ručnu bombu, tvrdeći da je prazna, te sjeo za stol i počeo je rastavljati. U trenutku eksplozije ozlijeđene osobe nalazile su se u istoj prostoriji s poginulim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙