FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas: sastanak u Londonu je etapa pripreme mira

LONDON, 28. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sastanak o palestinskimreformama čije je održavanje predviđeno za utorak u Londonu, etapa jekoja će omogućiti pripremu mira, ocijenio je u ponedjeljak palestinskipredsjednik Mahmud Abas nakon razgovora s Tonyjem Blairom.
LONDON, 28. veljače 2005. (Hina/AFP) - Sastanak o palestinskim reformama čije je održavanje predviđeno za utorak u Londonu, etapa je koja će omogućiti pripremu mira, ocijenio je u ponedjeljak palestinski predsjednik Mahmud Abas nakon razgovora s Tonyjem Blairom.

Sastanak u Londonu "bit će pripremni sastanak za međunarodnu konferenciju o miru na Bliskom Istoku, koja će se održati uskoro", rekao je Abas novinarima.

Osim Blaira i Abasa na sastanku u Londonu sudjelovali su i glavni tajnik UN-a Kofi Annan, američka državna tajnica Condoleezza Rice, visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku Javier Solana i šefovi diplomacija dvadesetak zemalja koje će sudjelovati na sastanku u Londonu.

Abas je objasnio da su Palestinci očekivali od tog susreta "više podrške naporima" palestinske vlasti.

"Ne mislim da odsutnost izraelske strane ima negativan učinak na tu konferenciju", dodao je palestinski čelnik.

Izraelci koji ne odobravaju uplitanje Europe u mirovni proces na Bliskom Istoku, objavili su da neće sudjelovati na sastanku u Londonu, čim ga je u prosincu najavio Tony Blair.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙