FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Djevojčica oboljela od meningitisa dobro se osjeća

SPLIT, 28. veljače 2005. (Hina) - Ravnatelj splitsko-dalmatinskogZavoda za javno zdravstvo dr. Mladen Smoljanović potvrdio je večeraskako je jedna djevojčica, učenica Osnovne škole "Split 3", oboljela odjednog oblika meningitisa te je primljena u splitsku bolnicu u petak,ali da se sada osjeća dobro.
SPLIT, 28. veljače 2005. (Hina) - Ravnatelj splitsko-dalmatinskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mladen Smoljanović potvrdio je večeras kako je jedna djevojčica, učenica Osnovne škole "Split 3", oboljela od jednog oblika meningitisa te je primljena u splitsku bolnicu u petak, ali da se sada osjeća dobro.

"Razloga za paniku nema, jer se ne radi o teškom slučaju oboljenja i djevojčica se već dobro osjeća", rekao je Smoljanović.

Drugih slučajeva oboljenja od meningitisa u Splitu nema, dodao je.

"Kod oboljele djevojčice riječ je o 'klasičnoj slici' meningitisa kojega susrećemo u pet do šest oboljelih svake godine i veoma se uspješno liječi", kazao je dr. Smoljanović.

Djevojčica je na Odjel za zarazne bolesti splitske Kliničke bolnice primljena u petak ujutro i odmah je podvrgnuta učinkovitom tretmanu. Nakon što su poduzete sve medicinske mjere potrebne u takvim slučajevima, kod djevočice je već u subotu zabilježeno vidno poboljšanje i dobro se osjećala.

"Razloga za paniku nema", naglasio je dr. Smoljanović, "i djevojčica se uspješno oporavlja".

Sve osobe koje su bile u kontaktu s oboljelom djevojčicom medicinski su obrađene i novooboljelih nema, dodao je.

Voditelj Odjela za zarazne bolesti splitske KB dr. Nikola Bradarić također je potvrdio kako se oboljela djevojčica dobro oporavlja, te da nema više ni povišenu temperaturu. "Njezino je opće stanje zadovoljavajuće i dobro se oporavlja, pa predviđamo da će biti u potpunosti izliječena bez ikakvih posljedica, premda je riječ o bolesti koja zahtjeva duži oporavak", rekao je dr. Bradarić

"Desetljećima, čak cijelo stoljeće rješavamo meningitis uobičajeno i rutinski i nema razloga za zabrinutost, jer u većini slučajeva ishod je povoljan, kao u ovom slučaju, premda ima i težih oblika koje ne možemo spriječiti, kao što je to bio slučaj nedavno u Sisku ili u Sinju, ali tamo je bila riječ o drugačijem obliku bolesti", poručio je Smoljanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙