FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ženeva: UN traži 1,1 milijardu USD za palestinske izbjeglice

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Ujedinjeni narodi zatražili su 1,1milijardu dolara za petogodišnji plan pomoći palestinskimizbjeglicama, objavila je u ponedjeljak u Ženevi agencija UN-a zapomoć izbjeglicama (UNRWA).
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Ujedinjeni narodi zatražili su 1,1 milijardu dolara za petogodišnji plan pomoći palestinskim izbjeglicama, objavila je u ponedjeljak u Ženevi agencija UN-a za pomoć izbjeglicama (UNRWA).

Pomoć bi trebala od 2005. do 2009. financirati projekte infrastrukture (obrazovanje, zdravstvo, socijalna zaštita) za nekih 4,2 milijuna izbjeglica kojima UNRWA pomaže na okupiranim područjima, u Jordanu, Siriji i Libanonu.

Plan je predstavljen zemljama donatorima uoči konferencije o palestinskim reformama u utorak u Londonu na kojoj bi se trebali okupiti palestinski čelnici i visoki dužnosnici iz tridesetak zemalja, prenosi agencija France presse.

Glas Amerike prenosi da izraelski čelnici neće sudjelovati u radu skupa sazvanog na inicijativu britanskog premijera Tonyja Blaira, dok su Palestinci isprva očekivali da će se u Londonu razgovarati i o političkim pitanjima te bliskoistočnom miru.

Palestinska zastupnica Hanan Ashrawi ocijenila je za Glas Amerike da je fokus skupa suviše uzak. Palestinci cijene pomoć, kazala je ona, ali bi londonska konferencija "trebala biti dio procesa i imati politički kontekst i politički fokus. Tada bi ona bila stvarno važna", kazala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙