FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Scottsdale: Ančić izgubio finale od Arthursa (šira verzija)

ZAGREB/SCOTTSDALE, 27. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač MarioAnčić nije uspio osvojiti svoj prvi ATP naslov u karijeri. Bolji odnjega u finalu 380.000 dolara vrijednog turnira u Scottsdaleu bio jeAustralac Wayne Arthurs sa 7-5, 6-3.
ZAGREB/SCOTTSDALE, 27. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančić nije uspio osvojiti svoj prvi ATP naslov u karijeri. Bolji od njega u finalu 380.000 dolara vrijednog turnira u Scottsdaleu bio je Australac Wayne Arthurs sa 7-5, 6-3.

Ovo je prvi ATP naslov u karijeri za 33-godišnjeg Arthursa, koji je profesionalac od 1990. godine.

Ančiću se u Scottsdaleu dogodilo slično što i u prvom ATP finalu u karijeri prošle godine u Milanu. Svladao ga je igrač koji je time stigao do prvoga naslova u karijeri i to nakon što je napunio 30 godina. U Milanu to je bio Francuz Anthony Dupuis.

Naš tenisač je uoči dvoboja bio favorit za pobjedu, s obzirom da je 70 pozicija bolje rangiran od Arthursa (Ančić je 29., Arthurs 99.), ali ljevoruki Australac sjajno je servirao tijekom čitavoga dvoboja i nije pružio niti jednu priliku Ančiću za "break".

Od samoga početka Arthurs je bolje vraćao servise Ančića, te je do prve prilike za "break" stigao u osmoj igri. Ipak, Ančić se tada uspio izvući, ali ne i četiri gema kasnije. Australac je spojio dva izravna "winnera" nakon Ančićevih servisa, te stigao do 0-40, što je uspio pretvoriti u prvi set.

Već na startu drugoga seta Arthurs je imao dvije lopte za novi "break". Ančić se servisima uspio izvući iz te neugodne situacije, ali nakon što je jedini put ozbiljnije zaprijetio na servisu Arthursa, kod 2-2 u drugom setu, odmah u sljedećoj igri ponovno nije uspijevao ubaciti prvi servis što je Arthurs iskoristio za odlučujući "break".

Do kraja dvoboja Australac je i dalje odlično servirao, te ostavio Ančića bez izgleda za povratak u meč. Arthurs je nastup u Scottsdaleu okončao sa 62 uzastopna osvojena gema na svoj servis.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙