FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rehn se zalaže da pregovori između EU i Hrvatske počnu 17. ožujka

BERLIN, 27. veljače 2005. (Hina) - Povjerenik Europske unije zaproširenje Olli Rehn zalaže se za to da pregovori između Europskeunije i Hrvatske o punopravnom članstvu budu otvoreni 17. ožujka.
BERLIN, 27. veljače 2005. (Hina) - Povjerenik Europske unije za proširenje Olli Rehn zalaže se za to da pregovori između Europske unije i Hrvatske o punopravnom članstvu budu otvoreni 17. ožujka.

On je u razgovoru za berlinski dnevnik "Tageszeitung" od ponedjeljka rekao kako bi otvaranje pregovora sljedećeg mjeseca bilo "pozitivan signal" za ostale balkanske zemlje.

Rehn je istodobno ponovio zahtjeve za izručivanjem osumnjičenika Haškoga suda Ante Gotovine. On vladi u Zagrebu "priznaje da se pojačano trudi u potrazi za Gotovinom" ali da će EU konačnu odluku donijeti na temlju izvješća glavne tužiteljice Haškoga suda Carle del Ponte koji se očekuje sljedećih dana.

Rehn je u istom razgovoru Rumunjskoj zaprijetio zbog "velikih problema u pravosuđu, zaštiti okoliša te državnom financiranju" da će odgoditi ulazak u EU za jednu godinu.

Povjerenik za proširenje istodobno je Ukrajini preporučio da zasad ne teži punopravnom članstvu u EU nego da se najprije nastoji približiti europskim standardima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙