FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski tisak: Susret Bush-Putin spašava odnose SAD i Rusije?

MOSKVA, 24. veljače 2005. (Hina/AFP) - Susret ruskog i američkogpredsjednika Vladimira Putina i Georgea Busha u četvrtak u Bratislavimožda je "posljednja prilika" za spašavanje rusko-američkih odnosa odstvarne krize, ocjenjuje u četvrtak ruski tisak.
MOSKVA, 24. veljače 2005. (Hina/AFP) - Susret ruskog i američkog predsjednika Vladimira Putina i Georgea Busha u četvrtak u Bratislavi možda je "posljednja prilika" za spašavanje rusko-američkih odnosa od stvarne krize, ocjenjuje u četvrtak ruski tisak.

Rusija "upravo gubi ugled zemlje s kojom SAD i Zapad mogu općenito surađivati u strateškom partnerstvu", tvrdi u komentaru Nikolaj Zlobin, direktor programa Rusija-Azija Informacijskog centra za obranu, čije je sjedište u SAD.

Odnosi Moskve i Washingtona na rubu su krize i, premda Bushova vlada dosad nije željela revidirati politiku prema Rusiji, "Bratislava bi mogla biti posljednja prilika da se Bijela kuća uvjeri kako takva revizija nije nužna", kaže se u komentaru.

Vrijeme je da Putin i drugi ruski čelnici shvate da su kritičari sa Zapada zapravo oni kojima su na srcu ruski interesi, koji smatraju da dvije zemlje međusobnim boljim odnosima mogu mnogo dobiti i koji vjeruju kako se Rusiju treba poštovati i da ona mora imati utjecaja u svijetu, dodaje se u članku.

Gospodarski dnevnik Kommersant tvrdi kako susret u Bratislavi "dolazi u povijesnom trenutku: Zapad se boji kako Rusija, ne lagano, već sigurno, klizi prema diktaturi i da je vrijeme da se nešto poduzme".

Za Washington se Rusija, piše taj dnevnik, "gotovo pretvorila u Pakistan - komplicirana zemlja koja uopće nije partner, ali s kojom treba održavati dijalog - no na sreću još nije postala Sjeverna Koreja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙