FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snijeg izazvao zastoje u prometu u dijelu Europe

PARIZ, 23. veljače 2005. (Hina/AFP) - Od Škotske do Njemačke prekoFrancuske, Španjolske i Italije, dio Europe probudio se u srijedu podsnijegom sa zastojima u prometu.
PARIZ, 23. veljače 2005. (Hina/AFP) - Od Škotske do Njemačke preko Francuske, Španjolske i Italije, dio Europe probudio se u srijedu pod snijegom sa zastojima u prometu.

Gusti snijeg pao je na pariško područje jutros, izazvavši velike poteškoće u prometu. Zračni promet gotovo uopće nije funkcionirao jutros u zračnoj luci Orly, a na Roissyju je smanjen na 30 posto.

Čitavo područje Njemačke također se našlo pod snijegom, osim Bavarske i zapada Saske, izazvavši veliki poremećaj na cestama i u zraku.

Val hladnoće iznenadio je Španjolsku s brojnim područjima pod snijegom u sjevernom dijelu zemlje.

Madrižani su ujutro otkrili grad prekriven debelim slojem od deset centimetara snijega koji je pao noću, što je vrlo rijetka pojava u gradu.

U Portugalu promet je otežan, a škole su ostale zatvorene u nekim gradovima na sjeveroistoku, posebice Guardi.

U Italiji su hladnoća i snijeg uzrokovali zatvaranje nekoliko dionica autoceste Rim-Milano i usporili promet između Rima i Napulja.

Rim se probudio pod jakom kišom, poslije koje je uslijedila tuča. Hladnoća i tuča spriječili su brojne hodočasnike da dođu na Trg Sv. Petra kako bi prisustvovali općoj tjednoj Papinoj audijenciji. U posljednjem trenutku Papa je odustao, po savjetu liječnika, izgovoriti poruku s prozora te su je vjernici pratili na video zaslonu.

Veliki dijelovi na istoku V. Britanije probudili su se pod snijegom u srijedu ujutro, posebice Škotska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙