FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Promatrači: Elizabetina odluka poniženje za Charlesa

LONDON, 23. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Odluku britanske kraljiceElizabete II. o neprisustvovanju obredu vjenčanja njezina sina, princaCharlesa i njegove dugogodišnje ljubavnice Camille Parker Bowles,promatrači kraljevske obitelji ocijenili su poniženjem za britanskogprijestolonasljednika i njegovu družicu.
LONDON, 23. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Odluku britanske kraljice Elizabete II. o neprisustvovanju obredu vjenčanja njezina sina, princa Charlesa i njegove dugogodišnje ljubavnice Camille Parker Bowles, promatrači kraljevske obitelji ocijenili su poniženjem za britanskog prijestolonasljednika i njegovu družicu.

Prema njihovoj ocjeni, planovi o vjenčanju prerastaju u lakrdiju, koja je počela nakon donošenja odluke o tomu da se obred vjenčanja umjesto u dvorcu Windsor održi u gradskoj vijećnici.

No, iznenadna kraljičina obavijest emitirana u utorak navečer o tomu da ne namjerava prisustvovati sinovljevu vjenčanju dodala je, prema mišljenju analitičara događaja na kraljevskim dvorovima, još više bizarnosti ovoj priči.

Buckinghamska palača pojasnila je da kraljičina odluka nije odraz njezina prezirnog odnosa prema ovome događaju, već njezino nastojanje da poštuje Charlesovu i Camillinu želju o skromnoj ceremoniji.

Kraljica, koja nikada nije odobravala Charlesovu aferu s Camillom, prisustvovat će ceremoniji blagoslova koja će se nakon vjenčanja održati u povijesnom dvorcu zapadno od Londona te nakon vjenčanja priređuje primanje.

"Ovo je ponižavajuće za Charlesa. Sve se pretvara u farsu. Kraljevska vjenčanja uvijek su precizna kao urice, a sada ne uspijevaju organizirati ni vjenčanje u gradskoj vijećnici", rekla je za Reuters Judy Wade koja prati zbivanja na kraljevskom dvoru.

Charles, koji se i u svojim pedesetim godinama majci obraća s "mamice", do 8. travnja kada će se vjenčati za Camillu neizbježno će na svakome koraku osjećati da se sudbina urotila protiv njega.

"Zaboga, kraljica je majka čovjeka koji će jednoga dana postati kraljem. U bilo kojoj normalnoj obitelji od nje bi se očekivalo da prisustvuje prijestolonasljednikovu vjenčanju, unatoč tomu što je riječ o drugome po redu", ocijenio je komentator James Whitaker, sarkastično dodajući kako još samo nedostaje "tučnjava na primanju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙