FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U atentatu ubijen načelnik iračkog grada Bakube

BAGDAD, 23. veljače 2005. (Hina/dpa) - Halil Ali Šukur, predsjednikgradskog vijeća Bakube, grada koji se nalazi stotinjak kilometaraistočno od Bagdada, ubijen je u utorak navečer na putu prema kući,objavile su u srijedu mjesne vlasti.
BAGDAD, 23. veljače 2005. (Hina/dpa) - Halil Ali Šukur, predsjednik gradskog vijeća Bakube, grada koji se nalazi stotinjak kilometara istočno od Bagdada, ubijen je u utorak navečer na putu prema kući, objavile su u srijedu mjesne vlasti.

Jedan je američki vojnik ubijen u eksploziji bombe postavljene pokraj ceste kojom je prolazilo njegovo vozilo, priopćila je američka vojska. Incident se dogodio u Tuz Khurmatu, 180 km sjeverno od Bagdada.

U međuvremenu, u pucnjavi između američkih vojnika i pobunjenika u Hadithi u srijedu poginulo je dvoje civila, a petero je ozlijeđeno.

U sjevernom iračkom gradu Kirkuku u srijedu je pak u nizu incidenata poginulo troje Iračana, objavila je policija. Također, dvoje civila poginulo je, a jedan je teško ozlijeđen kada je njihovo vozilo pogodio projektil na cesti između Hawija i Debbesa, 80 kilometara zapadno od Kirkuka.

Američko vojno vozilo izbjeglo je pak eksploziju automobila-bombe u području al-Sine, južno od Kirkuka. U eksploziji je teško ozlijeđeno dvoje prolaznika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙