FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, Istri i na Kvarneru

ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Svi glavni cestovni smjerovi izunutrašnjosti Hrvatske prema priobalju te Jadranska i Lička magistralaotvoreni su za sve kategorije vozila, na većini cesta kroz Kvarner,Liku i Gorski kotar obavezno je posjedovanje zimske opreme, izvijestioje večeras u 19,30 sati Hrvatski auto-klub.
ZAGREB, 21. veljače 2005. (Hina) - Svi glavni cestovni smjerovi iz unutrašnjosti Hrvatske prema priobalju te Jadranska i Lička magistrala otvoreni su za sve kategorije vozila, na većini cesta kroz Kvarner, Liku i Gorski kotar obavezno je posjedovanje zimske opreme, izvijestio je večeras u 19,30 sati Hrvatski auto-klub.

Snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, Kvarneru i Istri, no za sada ne stvara veće probleme u prometu.

Zbog snijega i leda zatvorena je dionica autoceste A6 Kikovica-Bosiljevo1 za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom.

Zabrana prometa kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom još vrijedi na: D32 dionicama Prezid-Delnice i Drežnica-Jezerane, D42 Saborsko-Poljanak-Selište, D3 stara cesta kroz Gorski kotar - dionica Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak, D52 Špilnik-Zalužnica-Vrhovine-Borje i D218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani, a zimska je oprema obavezna za sve ostale kategorije vozila.

Zbog snijega na kolniku i poledice, za sav je promet zatvorena D506 Dobroselo-Mazin, a situaciju pogoršava i jak vjetar koji smanjuje vidljivost.

Sljemenska cesta je otvorena za sva vozila uz posjedovanje zimske opreme.

Odrona zemlje, kamenja i snijega ima na gorskim cestama, u usjecima Ličke i Jadranske magistrale, te Istarskog ipsilona, a najčešće na D1 Gračac-Knin, D27 Gračac-Obrovac, te D218 Sučević-Srb-Brotnja.

Na graničnom prijelazu Bregana kolona teretnih vozila koji čekaju na izlaz iz Hrvatske duga je oko dva kilometra.

Putnička vozila graničnim prijelazima uglavnom ne čekaju duže na prijelaz granice.

Trajektna linija Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila i teretna do 3,5 tone, ostali mogu doći preko Krka trajektnom linijom Valbiska-Merag.

Brzobrodska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split je u prekidu.

Ostali trajekti zasad plove redovito i bez ograničenja.

Prometna prognoza za utorak, 22. veljače: Na cestama u unutrašnjosti Hrvatske, ponajviše u Lici i Gorskom kotaru očekuje se otežano prometovanje slično današnjem zbog snijega kojeg će biti i na cestama Dalmatinske zagore. Na Jadranskoj magistrali zbog bure i kiše moguća su ograničenja prometa za pojedine kategorije vozila, a očekuju se i prekidi u trajektnom prometu sjevernog i srednjeg Jadrana. Za vožnju cestama u većem dijelu zemlje HAK savjetuje posjedovanje zimske opreme. Zbog poledice u večernjim i jutarnjim satima, pozornije valja voziti usjecima i prijevojima, te preko mostova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙