FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Rotterdam: Ančić preko Henmana do Federera

ZAGREB/ROTTERDAM, 18. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač MarioAnčić plasirao se u polufinale 782.250 eura vrijednog ATP turnira uRotterdamu. Ančić je u četvrtfinalnom dvoboju sa 7-6 (5), 7-6 (4)svladao Britanca Tima Henmana, te će u subotnjem polufinalu igratiprotiv prvoga igrača svijeta, Švicarca Rogera Federera.
ZAGREB/ROTTERDAM, 18. veljače 2005. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u polufinale 782.250 eura vrijednog ATP turnira u Rotterdamu. Ančić je u četvrtfinalnom dvoboju sa 7-6 (5), 7-6 (4) svladao Britanca Tima Henmana, te će u subotnjem polufinalu igrati protiv prvoga igrača svijeta, Švicarca Rogera Federera.

Osim Ančića, u subotu će u polufinalu turnira u Rotterdamu igrati i Ivan Ljubičić protiv Šveđanina Thomasa Johanssona.

Dvoboj Ančića i Henmana bio je vrlo napet, a kao pobjednik je, srećom, izašao mladi Splićanin koji je i u drugom međusobnom dvoboju svladao Britanca, prvi put su se susreli u četvrtfinalu Wimbledona prošle godine.

Ančić je bolje otvorio meč, te je oduzeo servis Henmanu za vodstvo 3-1, no već u sljedećem gemu tu je prednost izgubio iako je imao dvije prilike za vodstvo od 4-1. Ipak, to ga nije zaustavilo, već je i po drugi put oduzeo servis Henmanu, ovoga puta za vodstvo 4-2, ali i drugi put zaredom tu je prednost odmah i izgubio, je rje Henman novim "breakom", četvrtim u nizu, smanjio na 4-3. Do kraja prvoga seta Ančić je pri rezultatu 5-5 morao spašavati još jednu "break-loptu", da bi u odlučujućoj igri Britanac bio taj koji je stigao do "mini-breaka" prednosti. No, baš u tom trenutku, pri vodstvu Henmana od 3-2 u "tie-breaku", Ančić je osvojio dva poena zaredom na protivnikov servis, potom još dva na svoj i stigao do tri set-lopte. Henman je servisom spasio prve dvije, no Ančić je treću loptu pretvorio u prvi set.

Početak drugoga seta prošao je u znaku sigurne igre obojice tenisača na svoj početni udarac. Prvi je priliku za "break" imao Ančić pri rezultatu 3-3, ali ju nije iskoristio. Odmah potom je izgubio svoj servis, Henman je poveo sa 5-3 i činilo se da će se igrati treći set. No, kada je Britanac servirao za set, Ančić je stigao do 0-40 i vratio zaostatak. Ključni trenutak u "tie-breaku" drugoga seta dogodio se pri rezultatu 4-4 kada je Ančić ostvario "mini-break", a potom sa dva svoja servisa i priveo meč kraju.

REZULTATI:

MARIO ANČIĆ (HRV) - Tim Henman (VB/3) 7-6 (5), 7-6 (4)

Roger Federer (Švi/1) - Nikolaj Davidenko (Rus/6) 7-5, 7-5

IVAN LJUBIČIĆ (HRV) - Paradorn Srichaphan (Taj) 3-6, 6-4, 6-2

Thomas Johansson (Šve) - Radek Štepanek (Češ) 6-2, 7-6 (5)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙