FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Novi posao Franza Fischlera

ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Financial Times od petka u kratkomosvrtu na angažman bivšeg povjerenika Europske komisije zapoljoprivredu Franza Fischlera za savjetnika u pregovorima Hrvatske sEuropskom unijom podsjeća na to da je Fischler prije napuštanja mjestapovjerenika Europske komisije oštro upozorio svoje kolege da 2005.godine ne počinju pregovore s islamskom Turskom.
ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Financial Times od petka u kratkom osvrtu na angažman bivšeg povjerenika Europske komisije za poljoprivredu Franza Fischlera za savjetnika u pregovorima Hrvatske s Europskom unijom podsjeća na to da je Fischler prije napuštanja mjesta povjerenika Europske komisije oštro upozorio svoje kolege da 2005. godine ne počinju pregovore s islamskom Turskom.

Austrijanac, "koji još uvijek vodi obiteljsku farmu u katoličkoj pokrajini Tirolu nema takvih dvojbi glede Hrvatske gdje ga je jednako katolički premijer Ivo Sanader upravo angažirao za savjetnika", piše list

"Na svojem novom poslu Fischler će se baviti svojim najdražim pitanjima, poljoprivredom i ribarstvom, no on također poziva novu Komisiju da počne pregovore 17. ožujka čak i ako vlada u Zagrebu ne uspije izručiti generala Antu Gotovinu sudu za ratne zločine u Haagu. 'Obzirom na iskustvo tih generala i mogućnosti skrivanja ne može se ozbiljno zahtijevati da ga Hrvati nađu do određenog datuma', rekao je milostivo. Možda su i Turci zaslužili nešto milosti", piše list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙