FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Senator Frank W. Mahovlich s mladim zagrebačkim hokejašima

ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) Kanadski senator Frank W. Mahovlich,koji će sutra nazočiti inaguraciji Predsjednika Republike HrvatskeStjepana Mesića, posjetio je večeras klizalište na Zagrebačkomvelesajmu gdje je u njegovu čast odigrana prigodna hokejaškautakmica.
ZAGREB, 17. veljače 2005. (Hina) Kanadski senator Frank W. Mahovlich, koji će sutra nazočiti inaguraciji Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, posjetio je večeras klizalište na Zagrebačkom velesajmu gdje je u njegovu čast odigrana prigodna hokejaška utakmica.

Senator Mahovlich (67), koji je 60-ih i 70-ih godina bio velika zvijezda svjetskog hokeja, prisustvovao je demostraciji mladih hokejaša zagrebačkih klubova "Mladosti", "Medvešćaka" i "Zagreba".

Frank W. Mahovlich rođen je 10. siječnja 1938. u mjestu Timminsu u državi Ontario, a njegovi roditelji porijeklom su iz sela Gornji Oštrc kod Karlovca u kojem još ima rodbine koju je jučer posjetio.

Njegov hokejaški uspon počinje 1955. godine kada debitira za momčad Toronto Maple Leafs i odmah osvaja titulu novaka godine. Prepoznatlivi snažni klizački stil pretvorio ga je, tijekom 22 godine igranja u NHL-u, u pravu profesionalnu hokejsku superzvijezdu. Postigao je 626 gola, a čak devet puta je biran u All-Star ekipu te osvojio šest naslova prvaka NHL i to četiri puta kao član Toronta i dva sa Montreal Canadiensima.

Godine 1981. Mahovlich je uvršten u Hokejsku kuću slavnih, a 1990. i u Kuću slavnih kanadskog sporta.

Njegov pravi nasljednik je današnja NHL zvijezda John Sakic, čiji su roditelji također podrijeklom iz naših krajeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙