FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD ne može zakočiti iranske nuklearne ambicije

TEHERAN, 11. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Washington neće zaustavitiIran u nastojanjima da razvije nuklearnu tehnologiju i ne bi se smioupustiti u vojnu "avanturu" u našoj zemlji, kazao je u petak svojimvjerskim sljedbenicima bivši predsjednik Akbar Hashemi Rafsanjani.
TEHERAN, 11. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Washington neće zaustaviti Iran u nastojanjima da razvije nuklearnu tehnologiju i ne bi se smio upustiti u vojnu "avanturu" u našoj zemlji, kazao je u petak svojim vjerskim sljedbenicima bivši predsjednik Akbar Hashemi Rafsanjani.

"Perzijski zaljev nije mjesto za njihov vatromet a Iran nije zemlja u koju mogu doći na avanturu", poručio je Rafsanjani.

Prema njegovim riječima, "nije prihvatljivo da razvijene zemlje 70 do 80 posto svoje električne energije crpe iz nuklearne energije a Iranu, velikoj i moćnoj zemlji, poručuju da ne smije imati nuklearne elektrane".

Američka državna tajnica Condoleezza Rice od Irana je zatražila da se odrekne nuklearnog programa za razvoj oružja. Iako su američki diplomati stavili naglasak na diplomaciju nisu isključili mogućnost napada na iranske nuklearne lokacije.

Rafsanjani je istaknuo da se Iran ne može odreći obogaćivanja urana, ključnog procesa u proizvodnji nuklearnog goriva, ali može poraditi na diplomatskom rješenju problema tako da ponudi dodatna jamstva da se gorivo neće koristiti za proizvodnju bombi.

"U nekoliko narednih mjeseci mora se izgraditi povjerenje, a kada se i to, uz Božju volju, privede kraju, nastavit ćemo s obogaćivanjem urana i razvojem nuklearne tehnologije", rekao je Rafsanjani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙