FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Vojska za prekid rušenja kuća palestinskih bombaša

TEL AVIV, 17. veljače 2005. (Hina/dpa) - Odbor izraelske vojskepreporučio je da se prekine s praksom rušenja domova palestinskihnapadača-samoubojica, jer nije dokazano da je takva politika pokazaladobre rezultate, prenosi list Ha'aretz u četvrtak.
TEL AVIV, 17. veljače 2005. (Hina/dpa) - Odbor izraelske vojske preporučio je da se prekine s praksom rušenja domova palestinskih napadača-samoubojica, jer nije dokazano da je takva politika pokazala dobre rezultate, prenosi list Ha'aretz u četvrtak.

U izvješću što ga je odbor podnio načelniku glavnog stožera Moshi Ya'alonu ocjenjuje se kako rušenja palestinskih kuća uzrokuju više štete nego koristi jer rezultiraju jačanjem mržnje i neprijateljstva Palestinaca prema Izraelcima.

U izvješću se također kaže da je od početka primjene politike rušenja kuća palestinskih samoubojica dvadeset palestinskih obitelji prijavilo sinove otkrivši njihove namjere o samoubilačkom napadu, iz straha da bi im zbog potencijalnog napada mogla biti srušena kuća.

Od polovine 2002. izraelska je vojska uništila više od 270 domova obitelji palestinskih terorista na Zapadnoj obali, a broj samoubilačkih napada u istome je razdoblju porastao.

U izvješću odbora ne spominje se i područje pojasa Gaze, u kojemu je svrha uništavanja kuća bila onemogućiti Palestince da prazne kuće koriste kao zaklone iz kojih će ispaljivati vatru na izraelske kontrolne točke i ceste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙