FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kamerunac Eto'o afrički nogometaš godine

DURBAN, 15. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Napadač nogometnereprezentacije Kameruna i Barcelone, Samuel Eto'o (23) drugu godinuuzastopce proglašen je afričkim igračem godine.
DURBAN, 15. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Napadač nogometne reprezentacije Kameruna i Barcelone, Samuel Eto'o (23) drugu godinu uzastopce proglašen je afričkim igračem godine.

Eto'o je u izboru Afričke nogometne federacije (CAF) osvojio 116 glasova, na drugom mjestu je napadač Obale Bjelokosti i londonskog Chelsea Didier Drogba (90), dok je treće mjesto pripalo veznom igraču Nigerije i Boltona, Jay-Jay Okochi (63).

Izbor afričkog nogometaša godine održava se od 1970. godine, a jedino su Ganac Abedi Pele i Liberijac George Weah slavili tri puta, a Eto'o je postao četvrti igrač koji je nagrađen dvije godine uzastopce. Prije njega to je uspjelo Peleu, Weahu, te Senegalcu El Hadji Dioufu. Zanimljivo, posljednji nogometaš kojem je pripala nagrada za najboljeg igrača "Crnog kontinenta", a da je bio član nekog afričkog kluba, bio je Marokanac Mohamed Timoumi (Royal Armed Forces) 1985. godine. Od 1986. godine svi su laureati igrali u europskim klubovima.

"Sretan sam što sam ponovo dobio ovu nagradu. Ovo je veliki trenutak za mene i moju reprezentaciju," poručio je Eto'o video linkom, jer se nije pojavio na proslavi u južnoafričkom Durbanu, već se nalazi u Barceloni gdje se igra humanitarna utakmica za žrtve tsunamija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙