FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Billa preuzela našički Minaco

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Preuzimanjem našičke tvrtke Minaco,Rewe grupa, kroz svoj trgovački brand Billa, postaje drugim najvećimlancem supermarketa u Hrvatskoj, zauzimajući tako mjesto iza vodećetvrtke Konzum, objavili su danas iz Bille Hrvatska.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Preuzimanjem našičke tvrtke Minaco, Rewe grupa, kroz svoj trgovački brand Billa, postaje drugim najvećim lancem supermarketa u Hrvatskoj, zauzimajući tako mjesto iza vodeće tvrtke Konzum, objavili su danas iz Bille Hrvatska.

Iz tvrtke nisu željeli otkriti kolika je vrijednost transakcije preuzimanja Minaca, a preuzeti supermarketi, kako su naveli, bit će preuređeni sukladno standardima Billa supermarketa.

Minaco je u prošloj godini sa svojih 26 supermarketa ostvario prihod od oko 80 milijuna eura, a prihod Bille u 2005. godini, prema procjenama poslovodstva, porast će na više od 300 milijuna eura.

Time Rewe, odnosno Billa, postaje najjačim stranim trgovačkim lancem u Hrvatskoj, a u Slavoniji tržišnim liderom.

S neto prometom od 40,8 milijardi eura, 11.700 prodajnih mjesta i oko 200.000 zaposlenih u trgovini prehrambenom robom u 14 zemalja, Rewe grupa zauzima treće mjesto u Europi. Promet izvan Njemačke lani je iznosio 11,3 milijardi eura, a samo 210 Billa prodajnih mjesta u sedam istočnoeuropskih zemalja u 2004. godini svoj promet povećalo je za 9 posto, na otprilike milijardu eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙