FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ante Kostelić: Ivici se moraju ispričati za slalom u Bormiu

ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Iako sam još uvijek umorna jako samzadovoljna postignutim na Svjetskom prvenstvu u Santa Caterini i sadaje najvažnije da se odmorim i spremim za nastavak sezone i borbu zanaslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa, kazala je na konferenciji zanovinare na Sljemenu trostruka svjetska prvakinja Janica Kostelić.
ZAGREB, 15. veljače 2005. (Hina) - Iako sam još uvijek umorna jako sam zadovoljna postignutim na Svjetskom prvenstvu u Santa Caterini i sada je najvažnije da se odmorim i spremim za nastavak sezone i borbu za naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa, kazala je na konferenciji za novinare na Sljemenu trostruka svjetska prvakinja Janica Kostelić.

Janica i Ivica Kostelić, zajedno sa B reprezentacijom, danas u ujutro bavili treninge na Sljemenu, na kojem će Janica trenirati do četvrtka, kada odlazi u švedski Are, gdje je čekaju utrke Svjetskog kupa u superveleslalomu i veleslalomu 19. i 20. veljače.

"Ne zma što mogu očekivati s obzirom da sada već dosta dugo nisam vozila te discipline. Nije mi žao što na SP-u nisam vozila super-G, a za nastup u veleslalomu nije bilo ni grama šanse zbog bolesti", kazala je Janica, dodavši kako joj strašno žao što je Ivica oštećen u slalomu.

Ivica Kostelić je još uvijek ljut zbog ispadanja u slalomu u Bormiu, kazavši kako neće nikoga okrivljavati, no odgovornost mora postojati.

"Način na koji su oni pripremili tu stazu je kriminalan i izvan svake pameti. Ulijevati 20 litara vode u rupu na stazi je nezamislivo na tako važnoj utrci. Ne znam, bio bih sposoban nekoga istući da mi napravi istu stvar na Olimpijskim igrama", kazao je Ivica kojeg 26. i 27. veljače čeka veleslalom i slalom u Kranjskoj Gori, na stazi na kojoj je jednom pobijedio, a jednom bio treći.

Na događanja u Bormiu se osvrnuo i Ante Kostelić, kazavši kako organizatori utrke Ivici Kosteliću duguju najmanje ispriku.

"Ne može se dogoditi da na jednoj utrci Svjetskog prvenstva organizatori naprave takvu glupost, a nismo samo mi protestirali već i Finci jer je oštećen i Kalle Palander. Ako se prisjetimo skandala oko mjerenja vremena sa utrke u Schladmingu, mogu kazati da je regularnost natjecanja posve upitna. Zamislite da se nešto slično dogodi u formuli 1, pa istog trenutka bi došlo do poništenja natjecanja i novog starta kako bi svi bili u ravnopravnom položaju. U Svjetskom kupu vladaju veliki i pravila nisu ista za sve, čak i kada pobjeđujete velesile. Tako je nezamislivo da na velikim natjecanjima poput Olimpijskih igara i Svjetskih prvenstava od nekih četrdesetak utrka ja stazu postavljam samo jednom", riječi su Ante Kostelića, iznimno zadovoljnog uvjetima na Sljemenu, čija je staza još uvijek na razini slalomske utrke Svjetskog kupa od 20 siječnja.

"Svakako želimo da Janica osvoji Svjetski kup, ne po svaku cijenu jer se ne želimo bacati 'na glavu', no svaku šansu ćemo iskoristiti", kazao je Ante Kostelić.

Na Sljemenu nije bilo Nike Fleiss i Ane Jelušić koje su nakon Svjetskog prvenstva otišle na Pirineje, gdje je jučer kiša uništila staze, pa je njihov nastupi n veleslalomu za Europski kup u La Molini neizvjestan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙