FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 15. veljače 2005.(Hina) -
ZAGREB, 15. veljače 2005.(Hina) -

ZAGREB -Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) odlučilo je jučer da će Hrvatskom saboru predložiti da za novog potpredsjednika Vlade za gospodarstvo imenuje dosadašnjeg člana Uprave "Podravke" Damira Polančeca, za novog ministra zdravstva dosadašnjeg pomoćnika ministra Nevena Ljubičića, te da se resori vanjske politike i europskih integracija spoje u jedno ministarstvo. Na čelu toga novog ministarstva bit će sadašnja ministrica europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednik HDZ-a i hrvatske Vlade Ivo Sanader rekao je kako razdvajanjem dužnosti potpredsjednika Vlade za gospodarstvo i ministra zdravstva, koje je do sada obnašao Andrija Hebrang, HDZ i Vlada jasno daju do znanja da, uz vanjskopolitičke prioritete, žele posebno ojačati gospodarstvo.

ZAGREB - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka čvrsto podupire zahtjeve hrvatskih prijevoznika i od Slovenije traži povlačenje uredbe kojom se hrvatskim prijevoznicima zabranjuje utovar tereta u Sloveniji radi prijevoza u treće zemlje, rekla je jučer glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan. Ministarstvo je jučer najavilo da će Hrvatska, ne povuče li Slovenija uredbu, za slovenske prijevoznike uvesti istu mjeru pa će slovenski prijevoznici moći obavljati prijevoz tereta iz Hrvatske u treće države po istim uvjetima kao i hrvatski prijevoznici iz Republike Slovenije.

POŽEGA - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je jučer kako "zbog slučaja Ante Gotovine ne bi smjelo doći do odgode pregovora s EU-om". "Udvostručili smo napore da bismo utvrdili njegovo boravište. Ako utvrdimo da je u Hrvatskoj, bit će priveden, no ako nije, za to moramo imati vjerodostojne i uvjerljive dokaze i onda se pregovori ne bi smjeli odgoditi", rekao je Mesić jučer prilikom posjeta Požegi.

ZAGREB - Eurodizel se od danas na Ininim benzinskim postajama prodaje po 1,9 posto nižim cijenama, dok su maloprodajne cijene svih ostalih naftnih derivata ostale iste. Eurodizel košta 6,19 kuna po litri umjesto dosadašnjih 6,31 kunu.

ZAGREB - Odbor za kartično poslovanje pri Hrvatskoj udruzi banaka (HUB) odlučio je da se radi dodatnog povećanja sigurnosti u kartičnom poslovanju, na ekranima bankomata hrvatskih banaka prikaže fotografija uobičajenog vanjskog izgleda otvora bankomata za umetanje kartice. Fotografije će prikazivati normalan izgled otvora bankomata za umetanje kartice, uz popratni tekst koji će upozoravati klijente da se u slučaju različitog izgleda uređaja od prikazanog na fotografiji obrate svojoj banci te u tom slučaju ne koriste taj bankomat. Fotografije će biti postavjlene na bankomate tijekom ovoga mjeseca.

ZAGREB - Stanje likvidnosti hrvatskog gospodarstva, gledano kroz iznos nepodmirenih naloga, kreće se pozitivnim trendom pet godina zaredom. Po podacima Financijske agencije, krajem prosinca 2004. godine blokirane žiro račune imalo je 19.720 pravnih osoba, s ukupno 30.648 zaposlenih, i s ukupno 11,1 milijardi kuna dospjelih nepodmirenih naloga za plaćanje. U odnosu na kraj prethodne godine, broj blokiranih pravnih osoba smanjen je za 2.109, broj zaposlenih u njima za 3.085, a vrijednost njihovih nepodmirenih naloga manja je za 1,7 milijardu kuna.

ZAGREB - Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić danas bi trebao početi saslušavati osam svjedoka vezanih uz navodno krivotvorenje tzv. brijunskih transkripata, koji su, prema pisanju medija, temelj haške optužnice protiv trojice hrvatskih generala. "Od osam pozvanih svjedoka tri su bivša i pet sadašnjih djelatnika Ureda predsjednika. Riječ je uglavnom o tehničkom osoblju zaduženom za snimanje i pisanje transkripata te njihovo arhiviranje, među kojima nema imena poznatih javnosti", izjavio je Devčić Hini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙