FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skoplje želi pristupiti EU 2010., Bruxelles još oprezan

BRUXELLES, 14. veljače 2005. (Hina/AFP) - Makedonski premijer VladoBučkovski u ponedjeljak je u Bruxellesu izjavio kako želi da njegovazemlja potkraj godine dobije status kandidata za ulazak u EuropskuUniju te da mu je cilj pristupiti Uniji 2010. godine, međutimpredsjednik Europske komisije upozorio je da je još prerano zanagađanja o konkretnom datumu.
BRUXELLES, 14. veljače 2005. (Hina/AFP) - Makedonski premijer Vlado Bučkovski u ponedjeljak je u Bruxellesu izjavio kako želi da njegova zemlja potkraj godine dobije status kandidata za ulazak u Europsku Uniju te da mu je cilj pristupiti Uniji 2010. godine, međutim predsjednik Europske komisije upozorio je da je još prerano za nagađanja o konkretnom datumu.

Bučkovski je, predajući Barrosu makedonske odgovore na pitanja Europske komisije, napomenuo kako od Komisije očekuje da "pripremi avis kako bi se Europsko vijeće moglo izjasniti o kandidaturi Republike Makedonije u prosincu 2005."

Premda podupire težnje Skoplja da pristupi EU, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso istaknuo je kako je "još prerano za bilo kakva nagađanja o konkretnom datumu".

"Kad bi naša zemlja dobila status kandidata, bio bi to snažan i pozitivan znak za cijelu regiju", rekao je Bučkovski, kako je prenio AFP, dok je pred novinarima predsjedniku Europske komisije Joseu Barrosu predavao odgovore svoje vlade na pitanja na temelju kojih Bruxelles mora donijeti mišljenje o kandidaturi Makedonije.

Makedonija je u zadanom roku, do kraja siječnja, odgovorila na približno 3000 pitanja o 29 poglavlja. Zahtjev za ulazak u EU Makedonci su podnijeli 17. ožujka prošle godine.

(šire u EU info)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙