FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić: Neovisnost Kosova je neprihvatljiva

PRIŠTINA,13.veljače.2005(Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadićizjavio je u nedjelju, tijekom posjeta srpskoj enklavi Štrpce naKosovu, da je neovisnost te pokrajine neprihvatljivo rješenje.
PRIŠTINA,13.veljače.2005(Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je u nedjelju, tijekom posjeta srpskoj enklavi Štrpce na Kosovu, da je neovisnost te pokrajine neprihvatljivo rješenje.

"Ja sam protiv neovisnosti Kosova i za mene je ona neprihvatljiva. Nikada takvo rješenje neću prihvatiti", rekao je Tadić u govoru okupljenim mještanima.

Tadić je naglasio da je od međunarodnih vlasti u Prištini zatražio dodatna sigurnosna jamstva za Srbe i sve nealbance na Kosovu, identične onima kakve Srbija jamči Albancima na jugu Srbije. U Štrpcu živi oko 12.000 Srba.

Tadić je ranije u nedjelju posjetio srpske enklave Crnicu i Šilovo i sastao se s civilnim upraviteljem UN-a Sorenom Jessenom-Petersenom. Pitanje konačnog statusa Kosova bila je središnja tema toga razgovora, ali nikakvih priopćenja za javnost nije bilo.

Tadićev dolazak u Prištinu pratio je i prosvjed pedesetak Albanaca, pripadnika dviju udruga koje okupljaju obitelji nestalih osoba i njegov posjet Kosovu smatraju provokacijom. Prosvjed je okončan bez incidenata osim što je na Tadićevu kolonu bačeno jedno jaje.

Tadić svoj posjet Kosovu, kojeg prate iznimne mjere sigurnosti međunarodne policije, nastavlja večeras i u ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙