FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solarij za nosoroge

AMSTERDAM, 12. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemski zoološki vrtomogućio je svojim nosorozima tretmane u svojevrsnom solariju koji imnadoknađuje nedostatak sunčeve svjetlosti za hladnih, tmurnih, zimskihmjeseci.
AMSTERDAM, 12. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Nizozemski zoološki vrt omogućio je svojim nosorozima tretmane u svojevrsnom solariju koji im nadoknađuje nedostatak sunčeve svjetlosti za hladnih, tmurnih, zimskih mjeseci.

Po riječima biologa zoološkog vrta Emmen na sjeveru Nizozemske Wybrena Landmana, nosorozima je potrebno sunčevo svjetlo i valjanje u blatu kako bi svoju kožu očuvali zdravom. No zimi, kada su temperature često ispod nule, blato u bazenu u kojem se 32-godišnja Jennifer i 23-godišnja Petra inače redovito valjaju prehladno je, pa su nosorozi u svojim nastambama.

U zoološkom vrtu primjetili su da im je koža ove zime promijenila boju i da je pomalo oguljena. Stoga su nedostatak prirodne sunčeve svjetlosti odlučili nadomjestiti solarijem u kojemu Jennifer i Petra provode više od 20 minuta dnevno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙