FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 11. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Ministarstvo pravosuđa danas je priopćilo da podupire mogući zahtjev novinarke Ljubice Letinić, osuđene na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog klevete, da zatraži zaštitu Vrhovnog suda žalbom za zaštitu zakonitosti, ističući da izmjenama Kaznenog zakonika novinari ne mogu kazneno odgovarati zbog klevete. "Svaka presuda donesena nakon izmjena i dopuna Kaznenog zakonika mora biti u skladu s dopunama Kaznenog zakona: novinar ne smije biti kazneno gonjen jer je novinarska kleveta de facto dekriminalizirana", priopćeno je iz Ministarstva. Dodaju da novinar ne čini kažnjivo djelo čak i ako iznosi klevetnički sadržaj, osim ako se u dokaznom postupku dokaže da je kanio samo štetiti nečijoj časti ili ugledu.

SPLIT - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac potvrdio je danas u Splitu kako će od iduće akademske godine hrvatski studenti na domaćim fakultetima znanje stjecati prema programima usklađenima s europskim visokoškolskim sustavom u skladu s Bolonjskom deklaracijom. Nju je 1999. potpisalo 29 zemalja, a Hrvatska joj je pristupila 2001. godine. Ministar Primorac, koji je sudjelovao u raspravi na drugom Nacionalnom forumu o pristupanju Europskoj uniji izjavio je kako će se s primjenom Bolonjskog procesa početi nakon što sve programe odobri Nacionalno vijeće visokog obrazovanja, u travnju, i proslijedi ih njemu na potpis.

KUTJEVO - Više od pola kilograma eksploziva TNT-a, pet ručnih bomba, manju količina streljiva te bajuneta pronašao je danas u plastičnoj vrećici na autobusnoj postaji u središtu Kutjeva u redovitoj ophodnji kontakt-policajac Željko Budimir iz Policijske postaje u Pleternici. Mirko Petrović, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izjavio je kako je prošle godine bilo nekoliko sličnih nalaza. Iz požeško-slavonske Policijske uprave zato pozivaju građane da se na tako opasan način, ipak, ne rješavaju zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

ZAGREB - Glasovanjem o ranije raspravljenim točkama Hrvatski je sabor danas završio i treći tjedan 12. sjednice. Sabor je, među ostalim, prihvatio Izvješće o provedbi nacionalne strategije suzbijanja opojnih droga za 2002. i 2003, a Vlada je zaključcima zadužena da razmotri mogućnost uvođenja posebnog školskog predmeta "Naše zdravlje", na kojem bi se učenici upoznali s problematikom ovisnosti o drogama, alkoholu i cigaretama, a u sklopu tog predmeta predavao bi se i spolni odgoj. Vlada je obvezana i da Nacionalnu strategiju žurno uskladi s europskom praksom i strategijom sprječavanja zloporabe droga, te da za mjesec dana Saboru predoči prijedlog strategije. Sabor je donio Strategiju razvitka službene statistike RH 2004.-2012., te program i provedbeni plan statističkih aktivnosti od 2004. do 2007., a donesen je i Statut Vijeća za poštanske usluge.

ČAKOVEC - Centar obrane od poplava Hrvatskih voda za područje Varaždinske i Međimurske županije danas je proglasio redovite mjere obrane od leda na rijeci Muri. Iz Vodnogospodarskog odjela za dravsko i dunavsko porječje izvješćuju da su mjere uvedene zbog potpune zaleđenosti Mure na nekoliko mjesta u Međimurju.

ZAGREB - Od Opernog bala, koji je prije desetak dana održan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, ostvaren je prihod od 311 tisuća kuna, izvijestio je danas HNK. Ta svota će biti dodijeljena mladim hrvatskim opernim pjevačima koji, po ocjeni Međunarodnoga stručnog povjerenstva, budu najuspješniji na natjecanju što će se održati 1. listopada 2005. u HNK u organizaciji toga kazališta i pod pokroviteljstvom Društva pokrovitelja HNK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙