FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Savo Štrbac: "Vukovarskoj trojci" suditi u Hrvatskoj

BEOGRAD, 11. veljače 2005. (Hina) - Povodom najava da bi Haaški sudmogao suđenje "vukovarskoj trojci" prepustiti Hrvatskoj, Savo Štrbac,direktor Dokumentacijsko-informacijskog centra "Veritas" i odvjetnik uprocesu protiv 16 optuženih za zločin na Ovčari pred Specijalnim sudomza ratne zločine u Beogradu, mišljenja je da bi Mili Mrkšiću, VeselinuŠljivančaninu i Miroslavu Radiću trebalo suditi u Hrvatskoj.
BEOGRAD, 11. veljače 2005. (Hina) - Povodom najava da bi Haaški sud mogao suđenje "vukovarskoj trojci" prepustiti Hrvatskoj, Savo Štrbac, direktor Dokumentacijsko-informacijskog centra "Veritas" i odvjetnik u procesu protiv 16 optuženih za zločin na Ovčari pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu, mišljenja je da bi Mili Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću trebalo suditi u Hrvatskoj.

"Ne mislim, poput ostalih, da je smak svijeta ako se 'trojci' bude sudilo u Hrvatskoj. Ne znam što će Haagu učiniti, ali Hrvati imaju bolju suradnju s Tribunalom, pa su u prednosti. Suđenjem u Hrvatskoj okrivljeni bi čak dobili mogućnost da se otkrije uzročno-posljedična veza Vukovara i ostalih događaja. Također, Srbija bi dobila poene u svijetu, jer bi pokazala da je otvorena za suradnju s Hrvatima. Osmišljena obrana, i to izvan naše zemlje, pogodnija je i za optužene i za državu. Oni tamo ne bi bili oštećeni, jer je maksimalna kazna ista i u našem i u hrvatskom pravosuđu, a ovdje se čak može dogoditi da zbog dodvoravanja svijetu dobiju veću kaznu. Da sam na njihovom mjestu, ja bih volio da mi sudi druga strana, a ne moja država koja me je prethodno izdigla u nacionalnog heroja", kazao je Štrbac za najnoviji broj beogradskog tjednika "Nin".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙