FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lazarević se odlučio predati Haškom sudu

zločine na Kosovu,odlučio se predati tom sudu.
Beograd,28.siječnja 2005.(Hina) - Umirovljeni general Vojske Srbije i Crne Gore (SCG), bivši zapovjednik prištinskog korpusa Vladimir Lazarević, optužen pred Haškim tribunalom za zločine na Kosovu, odlučio se predati tom sudu.

Iz vlade Srbije priopćeno je u petak da se Lazarević odlučio predati i otići u den Haag potkraj idućeg tjedna, u pratnji ministara iz vlade Srbije. U priopćenju se kaže da je Lazarević odluku donio u petak, tijekom razgovora s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom i da je tada rekao da je obrana državnih i nacionalnih interesa za njega uvijek bila najveća zapovijed i da je cijelog života časno i odano služio domovini i svojem narodu.

"Danas se naša država bori da sačuva Kosovo i Metohiju. Zbog toga sam donio jedinu moguću odluku, a to je da do kraja služim domovini", rekao je Lazarević prema priopćenju.

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica najavio je da će srpska vlada i država pružiti sva potrebna jamstva za Lazarevića i u cijelosti pomoći njegovu obranu.

Lazarević je jedan od četvorice generala vojske ili policije koje je Haški sud optužio za ratne zločine nad Albancima na Kosovu tijekom sukoba 1998.-1999. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙