FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽDO: nema osnovane sumnje u silovanja ročnika

SPLIT,10. veljače 2005.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo uSplitu priopćilo je danas kako je operativnom obradom utvrđeno da nemaosnovane sumnje da su počinjena kažnjiva djela silovanja ročnika iliseksualnog zlostavljanja drugih osoba u Lori i drugim vojarnama.
SPLIT,10. veljače 2005.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Splitu priopćilo je danas kako je operativnom obradom utvrđeno da nema osnovane sumnje da su počinjena kažnjiva djela silovanja ročnika ili seksualnog zlostavljanja drugih osoba u Lori i drugim vojarnama.

U priopćenju, koje potpisuje županijska državna odvjetnica Inka Jurišić, navodi se kako je na temelju novinskih napisa u "Slobodnoj Dalmaciji" od 26., 27. i 29. studenog prošle godine o zataškavanju silovanja mladih ročnika u Lori i kasnijih napisa u drugim medijima o seksualnom zlostavljanju drugih osoba u vojarnama, na zahtjev državnog odvjetništva provedena operativna obradba prikupljanjem potrebnih obavijesti i drugim mjerama kako bi se otkrilo moguće počinjenje kažnjivih djela.

Tijekom obradbe razgovarano je i s više navodnih oštećenika i drugih osoba, od kojih su neke odbile o tim događajima bilo što kazati.

Državno je odvjetništvo pregledom dokumentacije i drugim postupcima zaključilo da nema osnovane sumnje da su počinjena kažnjiva djela koja podliježu progonu po službenoj dužnosti. Zato nije potreban ni daljnji državnoodvjetnički postupak, zaključuje se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙