FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 28. do 31. siječnja

ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Hrvatskojiduća će dva dana biti donekle nepovoljne, poboljšanje se očekuje unedjelju, no već u ponedjeljak stanje će se ponovno pogoršati.
ZAGREB, 27. siječnja 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Hrvatskoj iduća će dva dana biti donekle nepovoljne, poboljšanje se očekuje u nedjelju, no već u ponedjeljak stanje će se ponovno pogoršati.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda izvijestili su da će u petak biometeorološke prilike, zbog vremenskog utjecaja, biti razmjerno nepovoljne. Neki bi meteoropati mogli imati glavobolje, a umjerene poteškoće mogu se pojaviti i kod kroničnih srčanih bolesnika, reumatičara i astmatičara. Zbog vrlo niskih jutarnjih temperatura potrebna je primjerena zaštita od hladnoće, dok će danju zbog slabljenja vjetra hladnoća biti nešto podnošljivija nego prethodnih dana.

U većem dijelu Hrvatske biometeorološke će prilike biti razmjerno nepovoljne i u subotu. Kod meteoropata moguće su glavobolje i poteškoće sa snom, a tegobe uzrokovane vremenom moguće su i kod kroničnih bolesnika. Vjetar će ponovo u većem dijelu Hrvatske pojačati osjet hladnoće, pa se preporučuje dobra zaštita.

U nedjelju se u čitavoj Hrvatskoj očekuju povoljne biometeorološke prilike. Većina bi se trebala osjećati dobro, a uz primjerenu zaštitu od hladnoće poteškoće se ne očekuju niti kod kroničnih bolesnika. Potkraj dana posebno osjetljivi ljudi mogli bi imati glavobolju, a kronični bolesnici manje tegobe.

U kontinentalnom dijelu Hrvatske u ponedjeljak će biometeorološke prilike ponovno biti nepovoljne. Uz postupno zatopljenje mnogi bi mogli biti razdražljivi i patiti od glavobolje, a poteškoće su moguće i kod kroničnih bolesnika. Na sjevernom Jadranu nepovoljan vremenski utjecaj biti će nešto slabiji, dok će na južnom Jadranu prilike biti povoljne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙