FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 6. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 6. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka (HNS) i Libra ujedinile su se danas u novu stranku pod nazivom Hrvatska narodna stranka - Liberalni demokrati, koja će i dalje nositi kraticu HNS. Predsjednica nove stranke je Vesna Pusić, a dosadašnji predsjednik Libre Jozo Radoš njezin je potpredsjednik. Radoš će biti i zamjenik predsjednika zajedničkog Kluba zastupnika u Hrvatskome saboru, koji će s dva Librina zastupnika imati ukupno 13 članova. Čelnici ujedinjene stranke očekuju da će na lokalnim izborima osvojiti od 10 do 15 posto glasova.

ZAGREB - Svjetska banka odobrila je 85 milijuna dolara zajma Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa kao novčanu potporu za razvoj obrazovanja u Hrvatskoj, izvijestio je danas Ured Svjetske banke u Zagrebu. Kako ističe taj ured, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa prihvatilo je ciljeve razvoja obrazovanja do godine 2010. pod nazivom "Program podrške sektoru obrazovanja", a investicijski zajam je prvi takav u regiji i primijenit će se od godine 2005. do 2009.

ZAGREB - Čelnici novoosnovanog sindikata kurirskih i dostavnih službi danas su u Zagrebu održali prvu konferenciju za novinare na kojoj su rekli da su se na osnutak sindikata odlučili radi zaštite radnih mjesta 3000 kurira, koja su ugrožena Prijedlogom zakona o pošti. Po tom prijedlogu, Hrvatske pošte imale bi monopol na prihvat, prijenos i uručenje pošiljaka do 100 grama, ističe taj sindikat čija je registracija u postupku.

SPLIT - Donedavni članovi raspuštene Gradske organizacije Liberalne stranke u Splitu danas su osnovali inicijativni odbor za Dalmatinsku liberalnu stranku i najavili sudjelovanje u lokalnim izborima. U priopćenju ističu da je inicijativu podržao 61 član raspuštene Gradske organizacije Liberalne stranke, a za predsjednika odbora izabran je Ante Tešija, ističe se u priopćenju.

RIJEKA - Velika međunarodna povorka Riječkog karnevala u kojoj je sudjelovalo 10.000 maškara u 121 skupini i 86 alegorijskih kola prošla je danas središtem Rijeke. U veseloj i rasplesanoj povorci sudjelovale su maškare iz svih krajeva Hrvatske, te iz Mađarske, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Srbije i Crne Gore. Po neslužbenim procjenama karnevalsku povorku na riječkim ulicama promatralo je oko 40.000 ljudi, rekli su organizatori iz riječke Turističke zajednice.

ŽUPANJA - U sklopu 38. šokačkog sijela, tradicijske kulturne priredbe u županjskoj Posavini, ulicama Županje danas je prošla pokladna povorka pod nazivom "Bjež'te djeco, idu tute". U pokladnoj povorci, prema procjenama organizatora, sudjelovalo je više od tisuću maškara, članova pokladnih skupina iz Hrvatske i BiH. Šokačko sijelo održava od 29. siječnja do 8. veljače s mnoštvom priredbi kako bi se očuvala bogata baština narodnih običaja stanovnika županjske Posavine.

RIJEKA/KRK - Stručnjak za bjeloglave supove Juan Jose Sanchez Artes iz Španjolske i direktor Projekta za vraćanje supova na Balkanski poluotok Michel Terrasse iz Francuske posjetili su danas otok Krk, a u Skrbčićima su razgovarali s predstavnicima krčkih ovčara o nedavnom trovanju 17 bjeloglavih supova. Ovčari su gostima objasnili svoje probleme s alohtonom divljači, zbog čijeg su trovanja slučajno stradali i ti zakonom zaštićeni strvinari. Stručnjaci za bjeloglave supove upozorili su da je problem alohtone divljači potrebno definirati i rješavati na razini Vlade, uz cjelovit i stručan pristup.

ZAGREB - Hrvatska policija potvrdila je da je danas jedan naoružani državljanin BiH, koji je oteo svoje dijete u Njemačkoj, nakon Austrije i Slovenije, prošao i kroz Hrvatsku i ušao u Bosnu i Hercegovinu. Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun rekao je da je hrvatska policija postupila slično kao i policija u Njemačkoj, Austriji i Sloveniji, s punom obazrivošću, kako se ne bi naškodilo 4-godišnjem djetetu. Naveo je da su policijski službenici pratili otmičara sve dok nije napustio teritorij Republike Hrvatske. Policija Republike Srpske priopćila je večeras da se Edin Kantarević , koji je iz Njemačke silom odveo svoju kćerku Melisu u BiH, predao poslijepodne policiji u Bosanskom Novom.

ZAGREB - Na neurokirurškom odjelu zagrebačke bolnice Dubrava jutros je pronađeno mrtvo tijelo 54-godišnjeg pacijenta s nožem u prsima, a policija pretpostavlja da je riječ o samoubojstvu. Tijelo teško bolesnog pacijenta tijekom jutarnje vizite pronašla je medicinska sestra. Ona je obavijestila i policiju, a pregledom mrtvog tijela nisu pronađeni tragove koji bi upućivali da je riječ o ubojstvu, doznaje se u zagrebačkoj policiji. Točne okolnosti ove smrti utvrdit će se obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

ZAGREB - Dionica autoceste A6 Rijeka -Zagreb od Kikovice do čvora Delnice zbog olujnog vjetra zatvorena je za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom i autobuse, izvijestio je u 20 sati Hrvatski autoklub (HAK). Dionica jadranske magistrale Senj-Karlobag-Sv.Marija Magdalena, zbog jake bure i dalje je zatvorena za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle. Na području Varaždinske županije i istočne Slavonije magla ponegdje smanjuje vidljivost na 100 metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙